Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Ταξική Πορεία: Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!

  

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”,


ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!

Συμπαράσταση στους απεργούς – να παρθούν πίσω οι απολύσεις

– να σταματήσουν οι διώξεις!


Ο απεργιακός αγώνας των εργαζόμενων στη “Μαλαματίνα”, μπαίνει στην 5η βδομάδα του και βρίσκεται σε κρίσιμη φάση. Γιατί κατέβηκαν οι εργάτες της “Μαλαματίνα” σε απεργία; Για να διεκδικήσουν τα πιο βασικά τους δικαιώματα: το ωράριο τους, τους μισθούς τους, την ίδια τη δουλειά τους. Παλεύουν για να ακυρωθούν οι 15 απολύσεις των συναδέλφων τους, για να έχουν Συλλογική Σύμβαση εργασίας χωρίς μειώσεις μισθών, για ένα καλύτερο αύριο κόντρα στην εξαθλίωση που ζούμε όλοι μας.

Η διοίκηση της εταιρίας τα θέλει όλα δικά της. Αφού πήρε εκατομμύρια από κρατικά δάνεια για να κάνει τη δήθεν “εξυγίανση” της, άρχισε να ξηλώνει ένα-ένα τα δικαιώματα των εργαζόμενων, βάζοντας μέσα εργολαβικές εργασιακές σχέσεις και εκβιάζοντας ατομικές συμβάσεις εργασίας. Η διοίκηση της “Μαλαματίνα” θέλει αυτό που θέλουν όλα τα αφεντικά: κατάργηση του 5νθήμερου-8ωρου, πετσόκομμα των μισθών (βαφτίζοντας τα μισθολογικά δικαιώματα “bonus” για να τα ακυρώσει όποτε θελήσει), μαζικές απολύσεις και μετά προσλήψεις για ένα κομμάτι ψωμί.

Για να σπάσει την απεργία, η εργοδοσία, με την πλάτη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, κουβαλάει κάθε πρωί τους λιγοστούς απεργοσπάστες, και προσπαθεί να στήσει σκηνικό έντασης, με την καθημερινή παρουσία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ασφαλιτών. Έχει φέρει την απεργία στα δικαστήρια για να την βγάλει παράνομη, ενώ έχουν συλληφθεί πρόεδροι-εκπρόσωποι των Σωματείων των εργατών.

Σε αυτή την επιδίωξη, σημαντική βοήθεια για την εργοδοσία αποτελεί ο περίφημος “νόμος-Χατζηδάκη”-4808, που διαλύει τα ωράρια και καταργεί το 8ωρο, που βγάζει στην παρανομία τα Σωματεία και τις απεργίες, τις διαδικασίες των εργαζόμενων. Γι' αυτούς τους λόγους, αυτός ο κατάπτυστος νόμος-έκτρωμα πρέπει να ανατραπεί, μέσα από τους απεργιακούς αγώνες όλων των εργαζομένων, μέσα από αγώνες όπως στη “Μαλαματίνα”.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ” ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Τόσο καθημερινά στο εργοστάσιο και την απεργιακή περιφρούρηση, όσο και μέσω του λογαριασμού οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και στόμα με στόμα, να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη και η συμπαράσταση! Οι σύλλογοι, οι φορείς, τα σωματεία της πόλης να πάρουν τώρα θέση μαζί με τους αγωνιζόμενους απεργούς!

ΓΙΑΤΙ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”, ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. Όλοι εμείς, εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι, νέοι, έχουμε ταξικό συμφέρον να νικήσει η απεργία στη “Μαλαματίνα”, να απλωθεί η απεργιακή πάλη και παραπέρα στην πόλη μας. Να αποτελέσει παράδειγμα αγώνα. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή και το μέλλον μας.



ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΤΡΙΤΗ 30/8, 19.00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.

ΙΒΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: GR1001108390000083900230513


Εθνική Τράπεζα, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μαλαματίνα
 

• ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ!

• ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4808-ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!

• ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

• ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ! 
 
• ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου