Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Παρίσι | Δολοφονία 17χρονου από αστυνομικούς

 Αναδημοσίευση από Αριστερά στα Βόρεια


σε ένα δρόμο ξημερώματα τρίτης δυο Γάλλοι αστυνομικοί με προτεταμένα τα αυτόματα όπλα τους, σταματούν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο με 3 ανήλικους. το αυτοκίνητο επιταχύνει για να διαφύγει τον έλεγχο και οι αστυνομικοί πυροβολούν εξ επαφής!! Ο 17χρονος Naël ειναι νεκρός!!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ 17ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ;;

Η χρήση βίας απρόκλητα και υπέρμετρα από την αστυνομία και η εμπέδωση της ατιμωρησίας όσων εμπλέκονται - όπως φρόντισε το καθεστώς Μακρόν όλο το προηγούμενο διάστημα να κάνει ...καθημερινότητα απέναντι στις διαδηλώσεις για το ασφαλιστικό, είναι που τροφοδοτούν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες- "περιστατικά"!

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα slpress

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν χθες και συνεχίζονταν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στη Ναντέρ, δυτικό προάστιο του Παρισιού, μετά τον θάνατο 17χρονου αυτοκινητιστή από σφαίρα αστυνομικού επειδή «αρνήθηκε να συμμορφωθεί». Ο αστυνομικός τέθηκε υπό κράτηση.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες Τρίτη το πρωί. Αρχικά, πηγές προσκείμενες στη γαλλική αστυνομία ανέφεραν πως αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε δυο μοτοσικλετιστές της. Όμως βίντεο που κυκλοφόρησε κατόπιν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης –το Γαλλικό Πρακτορείο και άλλα μέσα ενημέρωσης επαλήθευσαν πως είναι αυθεντικό– εικονίζει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς να σημαδεύει τον οδηγό με πιστόλι, κατόπιν να τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής όταν προσπαθεί να επιταχύνει, να φύγει.

Στο βίντεο ακούγεται η φράση «θα φας σφαίρα στο κεφάλι» — δεν είναι ξεκάθαρο ποιος τη λέει. Το όχημα σταματά την πορεία του μερικές δεκάδες μέτρα μακρύτερα, σ’ έναν στύλο. Ο θάνατος του εφήβου και οι περιστάσεις του προκάλεσαν τεράστια συναισθηματική φόρτιση και οργή στη Ναντέρ, όπου ζούσε. Χθες βράδυ ξέσπασαν ταραχές ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις επιβολής της τάξης, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Έγιναν δεκαπέντε προσαγωγές, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε η αστυνομική διεύθυνση της περιοχής ως τη 01:00 [τοπική ώρα· 02:00 ώρα Ελλάδας]. Η αστυνομία έκανε λόγο για «σποραδικά» επεισόδια σε περίχωρα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Μολονότι η αστυνομία διαβεβαίωνε πως η κατάσταση βρισκόταν «υπό έλεγχο» λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η ένταση συνεχίστηκε, εξαπλώθηκε και σε άλλα προάστια στο βόρειο τμήμα του Παρισιού. Η αστυνομία έκανε λόγο για «σποραδικές» ταραχές στις περιοχές Ανιέρ, Κολόμπ, Σουρέν, Ομπεριβιλιέ, Κλισί-σου-μπουά και Μαντ-λα-Ζολί.

Στη Ναντέρ, εκτοξεύθηκαν πυροτεχνήματα εναντίον αστυνομικών. Εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ωδείο, όπου επενέβη γρήγορα η πυροσβεστική. Στη Μαντ-λα-Ζολί, πήρε φωτιά νηπιαγωγείο.

Πυρπολήθηκαν κάδοι απορριμμάτων και αυτοκίνητα, καταστράφηκαν υπόστεγα αυτοκινήτων. Διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν επανειλημμένα χρήση δακρυγόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου