Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

ΒΟΛΟΣ | Η «κανονικότητα» της υποταγής σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ


«Σύμφωνα με το www.enikos.gr, η Αθήνα επιταχύνει τις διαδικασίες κατασκευής του νέου ναυστάθμου στον Αλμυρό, όπου θα ναυλοχούν τα αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, εκτοξεύοντας τις δυνατότητες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, που εδρεύει στον Βόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr το σχέδιο κατασκευής του Λιμένα δεν περιλαμβάνει την φιλοξενία μόνο των 4 αρματαγωγών του ΠΝ αλλά κι ενός πλοίου – μεγέθους ελικοπτεροφόρου, τύπου LPD. Τέτοια πλοία διαθέτουν οι ΗΠΑ και η Γαλλία (κλάσης Mistral), τα οποία έχουν εμφανιστεί στο Αιγαίο κι έχουν μετάσχει σε ασκήσεις.

Το σημείο, ειδικά για τους Αμερικανούς θεωρείται ύψιστης στρατηγικής σημασίας αφού ακριβώς δίπλα, δεν βρίσκεται μόνο η 32η ΤΑΞ αλλά και η βάση των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, όπου έχει ημιμόνιμη παρουσία ένα Τάγμα ελικοπτέρων των Αμερικανών για ασκήσεις με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το πεδίο βολής Γλαφυρών, στο οποίο επίσης οι αμερικανικές δυνάμεις ασκούνται συχνά. Επιπλέον, υπάρχει και η ομπρέλα προστασίας με τους αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot – λόγω της 111 Πτέρυγας Μάχης, που επίσης βρίσκεται στον Βόλο. Ήδη έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για το 2023 κονδύλια 4 εκατ. ευρώ προερχόμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το έργο του Ναυστάθμου». (Τοπικά ΜΜΕ Μαγνησίας )

Όλα ταιριαστά και τακτοποιημένα.

Η Μαγνησία γίνεται μία πλήρης πλατφόρμα των πολεμικών εξορμήσεων των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, αποκτώντας άλλη μία βάση στην περιοχή μας.

Η ντόπια άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι, σήμερα η ΝΔ, εχθές ΣΥΡΙΖΑ και παλιότερα ΠΑΣΟΚ, πάντα στην «σωστή πλευρά της ιστορίας» ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις απαιτήσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για άμεση συμμετοχή στον πόλεμο της Ουκρανίας απέναντι στον Ρωσικό ιμπεριαλισμό.

Βάζουν σε κίνδυνο τον λαό και την χώρα, εκτοξεύουν τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς στα ύψη, επιδιώκοντας έναν πιο αναβαθμισμένο ρόλο, απέναντι στην ανταγωνίστρια τούρκικη αστική τάξη. Από την άλλη όμως οι ιμπεριαλιστές έχουν αποδείξει, με κάθε τρόπο, ότι πάνω από όλα και πρώτα από όλα βάζουν τα δικά τους συμφέροντα και όχι των υποτακτικών τους. Αυτός που έχει πληρώσει και πληρώνει την υποταγή τους είναι ο λαός και η χώρα. Με οικονομικές θυσίες, με χούντες και «γύψους», με αίμα , καταστροφές και τραγωδίες.

Για τον λαό η «σωστή πλευρά της ιστορίας» είναι η Λευτεριά και η Ανεξαρτησία από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Η ειρηνική συμβίωση με όλους τους λαούς. Ο αγώνας για να γίνει ο ίδιος κυρίαρχος του τόπου του και του κόπου του.

Βόλος 2/6/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου