Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

ΒΟΛΟΣ | Ανταπόκριση από την πορεία καταγγελίας του εγκλήματος κατά μεταναστών στην Πύλο

Με μεγάλη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Βόλου την Πέμπτη 15/6. Πλήθος λαού και νεολαίας δήλωσαν την οργή τους για τη μαζική δολοφονία του ναυαγίου της Πύλου και φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης για τους κολασμένους της γης.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Αρχιτεκτονικής, ΗΜΜΥ και Χωροταξίας. Με πανό διαδήλωσαν το ΚΚΕ(μ-λ), η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, το ΣΕΚ και η ΚΕΡΦΑ, το Μέρα25-Συμμαχία για τη Ρήξη, το Τέρμινο του α/α/ε χώρου. Την υποκριτική της εμφάνιση έκανε και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και οι Εργατικοί Φορείς που ελέγχονται από ΠΚΣ και ΠΑΜΕ, οι οποίοι -με σύντομες διαδικασίες- έληξαν την πορεία στην παραλία του Βόλου για κατάθεση στεφανιών.

Τα μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ), της Λέσχης Εργαζομένων και του Τέρμινο συνέχισαν την διαδρομή στο κέντρο της πόλης, με παλμό και συνθήματα που καταδίκαζαν τον ιμπεριαλισμό και την ντόπια αστική τάξη ως ενόχους του εγκλήματος στην Πύλο και του ξεριζωμού των μεταναστών από τις πατρίδες τους. Μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις. Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στην κοινή πάλη των λαών εκφράστηκε δυναμικά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου