Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τα γεγονότα στο εσωτερικό της Ρωσίας



Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται στη Θεσσαλία η προσπάθεια των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών να ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή των Βαλκανίων. Από το Στεφανοβίκειο, την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο μέχρι το στρατόπεδο «Γεωργούλα» στον Βόλο και αλλού, ολόκληρη η περιοχή μας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικάνικη βάση. Στους νέους σχεδιασμούς αυτή τη φορά μπαίνει η περιοχή της Μαγνησίας και συγκεκριμένα ο Αλμυρός, όπου σε μια έκταση περίπου 70 στρεμμάτων αποφασίστηκε η δημιουργία ναυστάθμου.

Προκάλυμμα της απόφασης, που πέρασε και από το δημοτικό συμβούλιο του Αλμυρού, ήταν η ενίσχυση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, που εδρεύει στον Βόλο, αφού θα ναυλοχούν τα αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού. Μόνο που το σχέδιο κατασκευής του Λιμένα δεν περιλαμβάνει τη φιλοξενία μόνο των 4 αρματαγωγών του ΠΝ αλλά κι ενός πλοίου μεγέθους ελικοπτεροφόρου, τύπου LPD. Τέτοια πλοία διαθέτουν οι ΗΠΑ και η Γαλλία (κλάσης Mistral), τα οποία έχουν εμφανιστεί στο Αιγαίο κι έχουν μετάσχει σε ασκήσεις. Όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωσή μας, το σημείο, ειδικά για τους Αμερικανούς, θεωρείται ύψιστης στρατηγικής σημασίας, αφού ακριβώς δίπλα δεν βρίσκεται μόνο η 32η ΤΑΞ αλλά και η βάση των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, όπου έχει ημιμόνιμη παρουσία ένα Τάγμα ελικοπτέρων των Αμερικανών για ασκήσεις με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το πεδίο βολής Γλαφυρών, στο οποίο επίσης οι αμερικανικές δυνάμεις ασκούνται συχνά. Επιπλέον, υπάρχει και η ομπρέλα προστασίας με τους αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot, λόγω της 111 Πτέρυγας Μάχης, που επίσης βρίσκεται στον Βόλο.

Είναι φανερό ότι όσο θα κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας στην Ουκρανία, τόσο θα απαιτείται μεγαλύτερη ευθυγράμμιση της χώρας στις απαιτήσεις και τις εντολές των ιμπεριαλιστών για πλήρη ευθυγράμμιση στις πολεμικές επιχειρήσεις, μεγαλώνοντας έτσι τους κινδύνους για τον λαό και τη χώρα. Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, για λογαριασμό των ντόπιων αφεντικών τους, ξεπουλάνε τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά αρπακτικά, βαθαίνοντας επικίνδυνα την πολιτική της εξάρτησης. Συνδράμουν στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών, γιατί προσβλέπουν στη βοήθειά τους προκειμένου να παίξουν αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και στον ανταγωνισμό τους με την αστική τάξη της Τουρκίας.

Οι τοπικοί άρχοντες και οι κολαούζοι τους βάζουν πλάτη σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να χρυσώσουν το χάπι των επικίνδυνων αυτών σχεδιασμών, «παίζοντας» για πολλοστή φορά το χαρτί της τόνωσης της τοπικής οικονομίας, αλλά και της δήθεν ενίσχυσης της σταθερότητας και της ασφάλειας. Μόνο που η συγκέντρωση πολεμικών μηχανών και φονιάδων στην περιοχή μόνο παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας δεν είναι. Ίσα ίσα η πρόσδεση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια αποτελεί πηγή κινδύνων για τον λαό μας και μετατρέπει την περιοχή μας, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, σε μαγνήτη για τα όπλα των αντιπάλων τους!

Στον αντίποδα όλων αυτών, η ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής πάλης είναι ζητούμενο. Η αδυναμία της Αριστεράς να συνεννοηθεί, να συγκροτήσει και να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία, απέναντι στους μαύρους σχεδιασμούς του ντόπιου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών γέρνει την πλάστιγγα σε βάρος του λαού. Στριφογυρνάνε γύρω από τον εαυτό τους αντί να βάλουν πλάτη προκειμένου να ανοίξουν δρόμους ώστε να περπατήσει ο λαός και η νεολαίας μας. Να συζητήσουν, να συνεννοηθούν και να οργανώσουν την πάλη τους. Η πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ) για Κοινή Δράση και Συντονισμό Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, εκτιμάμε ότι μπορεί να βοηθήσει και σε αυτή την κατεύθυνση. Ώστε δηλαδή να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πάλη. Απέναντι στην πολιτική της εξάρτησης, τις βάσεις, την εμπλοκή στους φιλοπόλεμους σχεδιασμούς και για το δικαίωμα οι λαοί να ζουν και να εργάζονται ειρηνικά και με δικαιώματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου