Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

ΣΚΟΠΕΛΟΣ | Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των γιατρών του ΚΥΣ!

 Ίση – πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο το λαό!

Η πρόσφατη ανακοίνωση διαμαρτυρίας  των γιατρών της Σκοπέλου δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό που βιώνουμε τόσα χρόνια. Το πώς αντιμετωπίζει η εκάστοτε κυβέρνηση το δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη  αλλά και το δικαίωμα  των εργαζόμενων σε ανθρώπινους ρυθμούς εργασίας. 

Ξεμπροστιάζεται  η  πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ)  που έχουν εγκαταλείψει το Κέντρο Υγείας στη μοίρα του χρόνια τώρα. Εγκατάλειψη που  δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους κατοίκους.  Ιδιαίτερα  κατά την τουριστική περίοδο αφού ο ίδιος αριθμός εργαζόμενων καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά διαφόρων ειδών περιστατικά σε σημείο που να  αναγκάζονται οι γιατροί να κάνουν και δύο και τρεις διακομιδές μέσα στην ίδια μέρα!

Μια κατάσταση γνωστή και στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο αφού κάθε βουλευτής που έρχεται στο νησί περνάει μια βόλτα από εκεί για να…  φωτογραφηθεί και να υποσχεθεί πως θίξει το ζήτημα της υποστελέχωσης αλλά και το ζήτημα του κτιρίου.

Αποκρύπτουν πως  ένας από τους κυριότερους στόχους  του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, είναι να εμποδίσουν την εργατική τάξη και το λαό να έχουν το όποιο δικαίωμα πρόσβασης στη δωρεάν περίθαλψη. Δηλαδή να απεμπλακεί το κράτος από το κόστος  της ιατροφαρμακευτικής  περίθαλψης που έχουν  ανάγκη οι εργαζόμενοι και ο λαός και να μετακυλήσουν το κόστος στις  πλάτες τους.  Το ζούμε όταν πρέπει να ταξιδέψουμε στο Βόλο για να βγάλουμε μια ακτινογραφία ή όταν πρέπει να πληρώσουμε στα ιδιωτικά αυτά που θα έπρεπε να μας παρέχουν δωρεάν.  Αδιαφορούν για το αν επαρκούν οι γιατροί και το προσωπικό για να καλυφθούν ουσιαστικά οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού. Αδιαφορούν για το τι σημαίνει αυτό για τις ζωές μας!

Λένε και ξαναλένε ότι έχουν κοστολογημένα προγράμματα για την περίθαλψη. Δεν μας λένε όμως για ποιανού το συμφέρον είναι κοστολογημένα! Γιατί εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε το μάρμαρο εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που στηρίζουν και προωθούν!

Να μην τους περάσει!

Το δικαίωμα στην ίση και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν κοστολογείται! Κατακτιέται με αγώνα!

  • Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των  γιατρών του ΚΥΣ!
  • Μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νησιά των Βορείων Σποράδων!
  • Ανθρώπινοι ρυθμοί δουλειάς!  – Όχι στις εξαντλητικές εφημερίες !

 Σκόπελος, 14/6/2023


Διαβάστε την ανακοίνωση των γιατρών εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου