Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Ιδανικός, αποτελεσματικός θαλάσσιος φράκτης είναι ο θάνατος.

Ούτε δέκα, μήτε πενήντα πνιγμένοι. Αλλά εκατοντάδες και η μία τουλάχιστον αποτελούνταν από μικρά παιδιά. Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των θυμάτων. Σαφέστατοι οι ουσιαστικοί φταίχτες. Η τραγικότητα ενός τέτοιου γεγονότος οπωσδήποτε δεν μπορεί να περιοριστεί πλέον στα ψιλά, καθημερινά και τετριμμένα της ειδησεογραφίας. Η φερόμενη κοινή γνώμη, ο λαός συγκλονίζεται. Θρηνεί, διερωτάται, προβληματίζεται, αμφισβητεί, αρχίζει να θυμώνει. Συσχετίζει δικές του πρόσφατες απώλειες με τη σημερινή. Ένας μη αμελητέος αριθμός αθώων (μάλλον γύρω στους 700, ένα χωριό παναπεί!) σε δευτερόλεπτα χάνεται διόλου τυχαία. Άδικα. Μα και απόλυτα δικαιολογημένα, εξηγήσιμα.

Τα σκυλόψαρα της Μεσογείου πανηγυρίζουν. Τροφή άφθονη και διαρκώς ανανεωνόμενη. Υπολογίζεται συνολικά σε 20.000 ψυχές από το 2014 ίσαμε σήμερα! Οι επίσημα καταγραμμένες, όχι οι πραγματικές ανεπιβεβαίωτες.

Οπότε οι τελάληδες των φονιάδων και οι πολιτικάντηδες υπάλληλοι των ηθικών αυτουργών οφείλουν βιαστικά να δραστηριοποιηθούν. Αρπάζουν τους κονδυλοφόρους του κιτρινισμού αναζητώντας διατυπώσεις όψιμης (όχι όταν τους διαμέλιζαν τα made in USA βλήματα) θλίψης. Εξασκούν τις φωνητικές χορδές σε τόνους συμπόνιας και η ποικίλης διαβάθμισης υπαλληλία κεφαλαιοκρατίας και ιμπεριαλιστών επιδεικνύει ακαριαία αντανακλαστικά δήθεν ευαισθησίας.

Ένα νέο έγκλημα συντελείται (της συγκάλυψης) επάνω στα προηγούμενα δύο. Εκείνων της δημιουργίας των κυμάτων εκπατρισμού και της μετέπειτα παρεμπόδισης τους. Επιβάλλεται να ακολουθήσει ένας δεύτερος πνιγμός. Συντονισμένος, ενορχηστρωμένος, πειστικός, αποπροσανατολιστικός. Και κυρίως χυδαίος. Η αλήθεια, τα αίτια τέτοιων σπαρακτικών συμβάντων πρέπει να βουλιάξουν ακόμη πιο βαθειά από τα άψυχα κουφάρια μεταναστών και προσφύγων.

Ένα επιπλέον σαπιοκάραβο-φέρετρο βυθίστηκε. Ασφυκτικά μικρό και ανασφαλές για να ταξιδέψει την παλίρροια των κατατρεγμένων. Ευρύχωρο όμως για επιβιβάσει τα κέρδη παρακατιανών εμπόρων (με υψηλότερες πάντα διασυνδέσεις) της απελπισίας. Οι κολοσσιαίας όμως κερδοφορίας πολεμοχαρείς (και προσφυγοποιές) επιδιώξεις βέβαια των με μετάξια κουστουμαρισμένων στα ανάκτορα της πολιτισμένης Δύσης (και Ανατολής) ούτε κατά διάνοια δεν χωρούν στα καρυδότσουφλα. Παρά μονάχα τεράστια αεροπλανοφόρα είναι ικανά να τις σηκώνουν και προστατεύουν.

Σαν τραπουλόχαρτα σκίζουν αλύπητα οι πρωταίτιοι αυτής της φρίκης σύνορα κρατών. Ορέγονται αδιάκριτα του ανθρώπινου κόστους επέκταση των αγορών και σφαιρών επιρροής. Συγκρούονται μανιασμένα με αντίζηλους πειρατές της οικουμένης και ρημάζουν ακολουθία χωρών πολτοποιώντας τους φιλήσυχους κατοίκους τους. Το δράμα του ξεριζωμού αρχίζει. Ληστεύουν επίσης την πιο πλούσια ήπειρο και παραθησαυρίζουν αφήνοντας πίσω τους υποσιτισμένους πληθυσμούς. Η πύρινη κόλαση του πολέμου σπέρνει τον πανικό, η πείνα σηκώνει τα πανιά, η ελπίδα στυλώνει τα αδύναμα κορμιά και οι ροές διαφυγής προς την κακογερασμένη αντικρινή ήπειρο των κακούργων ολοένα φουντώνουν.

Μπρος αποδεκατισμός με οβίδες και πίσω δολοφονική απόρριψη. Ο πηγαιμός των απεγνωσμένων στις εχθρικές Ιθάκες της έξαλλης εκμετάλλευσης των νεόφερτων σκλάβων καταντά εξοντωτικός. Αποδεικνύεται μακρύς και δύσβατος. Είτε φουρτουνιασμένη ή σε νηνεμία, η Μεσόγειος μετατρέπεται στον τρομερότερο υγρό τάφο της γης. Και άλλο τόσο στενή φαντάζει, για να χωρέσει την απανθρωπιά και υποκρισία τους. Οι ίδιοι, που με την αρπακτικότητα των πολυεθνικών και τη θηριωδία των πυραύλων τους κατάστησαν αφόρητη τη διαβίωση των λαών στις πατρίδες τους, τώρα ορθώνουν ηλεκτροφόρα κάγκελα. Εφαρμόζουν μια σκληρή, απαγορευτική πολιτική για την είσοδο στην επικράτεια της ΕΕ εκείνων, που η απομυζητική και πυρπολητική δράση τους ξεσπίτωσε και έστρεψε προς τα εδώ.

Η Ελλάδα σε αυτό το «πανηγύρι» του κατακερματισμού και ισοπέδωσης χωρών όχι μόνο δεν απείχε, αλλά λειτούργησε σαν ο πιο πρόθυμος ιπποκόμος των βρικολάκων. Μην ξεχνάμε, τα περισσότερα βομβαρδιστικά που «αποκατάστησαν τη δημοκρατία» σε Ιράκ, Συρία, Γιουγκοσλαβία και Λιβύη απογειώθηκαν από τη Σούδα με την έγκριση όλων ανεξαίρετα των κυβερνήσεων.

Ακύρωσαν σαν δείγμα συμπαράστασης και πένθους οι τρεις αρχηγοί (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) την προεκλογική περιοδεία απόσπασης με εκβιασμούς και παραπλανήσεις ψήφων έγκρισης μιας πολιτικής προαποφασισμένης και διαταγμένης άνωθεν και έξωθεν. Εκείνη που κατά κεραία και ευλαβικά θα υπηρετήσουν ομονοώντας (εικονικά διαφωνώντας) μέχρι και από την αντιπολιτευτική σκοπιά. Εξαθλιώνοντας και καταστέλλοντας έτι περεταίρω τον λαό.

Κινητοποίησαν προσποιητά λοιπόν τον κρατικό μηχανισμό διάσωσης πάραυτα και εντατικά. Κατόπιν του δυστυχήματος και επί μερόνυχτα αναζητούν έναν έστω ζωντανό. Αλλά πριν τη βύθιση δεν παρέβηκαν αποτρεπτικά για τους 750 και πλέον!! Τους έτειναν -λένε- χέρι βοήθειας και οι «αυτόχειρες» πρόσφυγες το αρνήθηκαν. Οι άθλιοι, επιχειρώντας να ασπρίσουν τη μαύρη συμπεριφορά τους με σκοπό να αποτρέψουν τον παραπέρα διασυρμό τους ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ. Προσπάθησαν απλά να τους ρυμουλκήσουν έξω από τα επιχειρησιακά όρια της Ελλάδας χρεώνοντας την αποτρόπαια ευθύνη για το μοιραίο στη συνένοχη Ιταλία. Λογική τους; Ας πάνε να πνιγούν μακριά μας.

Αυτοστιγμής εμφανίστηκε στον τόπο της συμφοράς η πολιτειακή αρχόντισσα. Κατάγγειλαν τον αποδιοπομπαίο τράγο, δηλαδή την ανηθικότητα των διακινητών. Ο Μητσοτάκης εντόπισε τη μόνιμη λύση και ξεδιάντροπα απεύθυνε έκκληση στους ευρωπαίους ηγέτες για πιο συνεκτική και αποφασιστική στάση απέναντι στο ζήτημα. Άρα περισσότερο εχθρική αντιμετώπιση και αυστηρότεροι χειρισμοί οχύρωσης.

Ζήλεψαν οι πιο χαρισματικοί ηθοποιοί με το βούρκωμα όλων των πολιτευτών και παραγόντων του συστήματος , μόλις αντίκρισαν τα πτώματα. Όταν προχθές απαξάπαντες συναινούσαν χωρίς αναστολές, καθαγίαζαν, υπεραμύνονταν δίχως προσχήματα και συνέδραμαν σε υπερθετικό και έμπρακτο βαθμό (προμαχώνας του ΝΑΤΟ και καταπέλτης καταστροφής γειτόνων μας ολάκερη η Ελλάδα) και παντοιοτρόπως τις κατακτητικές επιθέσεις των αμερικανοευρωπαίων δημίων. Προηγήθηκε έτσι ο βομβαρδισμός και το ρήμαγμα χωρών. Και όπως συμβαίνει στην ιστορία, οι λαοί στη συνέχεια τρέχουν αναγκαστικά σε αντίθετη κατεύθυνση (Μικρά Ασία, Κύπρος, Ελλάδα του ξενιτεμού), για να σωθούν.

Αρνούνται ανυποχώρητα οι επιδρομείς της ΕΕ την υποδοχή- φιλοξενία των θυμάτων τους και περιχαρακώνονται απροσπέλαστα. Οι αγαθοί σωτήρες σπεύδουν έγκαιρα πριν συμβεί το ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ κακό (ναυάγιο). Δεν προξενούν καν την πηγή του κακού (πόλεμο). Οι νεκροθάφτες επεμβαίνουν, αφού ολοκληρωθεί.

Αν και «συντετριμμένοι» με το καταθλιπτικό θέαμα οι ντόπιοι βαστάζοι των αμερικανών γκάνγκστερς δεν μετανόησαν για τις αμαρτίες του παρελθόντος. Αυτές τις μέρες ξανά υποδέχονται τα τερατόπλοια των ΗΠΑ και συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις. Ακονίζοντας έτσι την αξιόμαχη δυνατότητα για τα επόμενα γιουρούσια. Γεννώντας τα επόμενα μακελειά. Παράγοντας τους επόμενους δραπέτες από τον όλεθρο. Σφραγίζοντας πάλι τη διέξοδο σωτηρίας. Προετοιμάζοντας τις επόμενες εκατόμβες νεκρών.

Κτήνη, δεν θα υποκλιθούμε μπροστά σας βουβά και χάβοντας τις ασυναρτησίες σας. Θα αρπάξουμε τον γοερό λυγμό της μάνας σαν έσφιγγε στην αγκαλιά της το σπλάχνο της μέσα στο κλειδωμένο αμπάρι και ενώ το νερό πλημμύριζε τα πνευμόνια τους. Και θα τον μετατρέψουμε σε κίνημα υποστήριξης του δικαιώματος των κυνηγημένων, να εξασφαλίσουν ένα εγκάρδιο καταφύγιο, εάν το επιθυμούν εδώ.

Εγκληματίες του Ματιού, της Μάντρας και των ανύπαρκτων ασθενοφόρων, θα ξεγυμνώνουμε την καθολική αναλγησία σας. Απεχθάνεστε τους ξένους καλλιεργώντας τη ρατσιστική πώρωση και νεκρανασταίνοντας το φασιστικό στιλέτο. Όσο ακριβώς εξ ίσου μισείτε, φτωχοποιείται και καταδιώκετε τους ομοεθνείς σας έλληνες εργαζόμενους. Απάντηση θα είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη, το κτύπημα των εθνικισμών και η σύμπηξη ενιαίου μετώπου πάλης. Σμίγοντας την οργή του μαυροφορεμένου γονιού στα Τέμπη και του σκοτωμένου τούρκου αδελφού κάτω από τα ερείπια των σεισμών με τη διεκδίκηση αξιοπρεπούς μεροκάματου και συνθηκών δουλειάς του πακιστανού στη Μανωλάδα και του απεργού στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας.

Βδέλλες και ύαινες, κλέβετε τη μπουκιά ψωμιού από το στόμα του βιοπαλαιστή, την αντικαθιστάται με πυρομαχικά και τα στέλνετε στη βαρβαρότητα του σφαγείου της Ουκρανίας. Τη συνάμα επίφοβη δυναμίτιδα στα θεμέλια της παγκόσμιας ειρήνης. Το αίμα και τα δάκρυα κατρακυλούν από τα καταπληγιασμένα ουκρανικά χώματα φτάνοντας στον βαλκανικό νοτιά. Δεν θα χαραμιστούν. Θα μετενσαρκωθούν στις διάφορες πόλεις της χώρας σε αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές και αντιβασικές διαδηλώσεις.

Τέρατα, δεν θα σας ψηφίσουμε. Ώστε με πολλαπλασιασμένη ορμή αύριο να ποδοπατάτε πιο βάναυσα δικαιώματα και κατακτήσεις μας και να συνεπικουρείται με μεγαλύτερη θρασύτητα τους υπερατλαντικούς πρωτομάστορες του πολέμου. Θα επιλέξουμε στην κάλπη την αγωνιστική άποψη (περιφρονώντας τη ρεφορμιστική των κοινοβουλευτικών ψευδαισθήσεων) που επιμένει, πως ΜΟΝΑΧΑ στους δρόμους με την οργάνωση, μαζικοποίηση και πολιτική ωρίμανση των αντιστάσεων του λαού μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Τότε τα σημερινά κροκοδείλια δάκρυα τους θα γίνουν γνήσια και καυτά. Το κύτος της πολιτικής τους που φέρνει ανέχεια και δυστυχία, πολέμους και προσφυγιά θα βάζει νερά…

Η ψήφος στο ΚΚΕ (μ-λ) σημαίνει κατανόηση και κυρίως προανάκρουσμα για την επιβεβλημένη αντίδραση μας μέσω του ζωντανέματος της πάλης ενάντια στην ομοβροντία του άδικου, που ξεσαλώνει. Πνίγοντας το, πριν αυτό μας πνίξει. Σε στεριά και θάλασσα. Ντόπιους και πρόσφυγες. Γιατί για το σύστημα της ανέχειας και του μπαρουτιού οι ξένοι συνιστούν ένα ενοχλητικό βάρος και οι ντόπιοι ένα αναλώσιμο υλικό ακραίας και συχνά θανατηφόρας εκμετάλλευσης. 
 
ΚΜ μέλος του ΚΚΕ (μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου