Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΚΑΝΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!




Σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των συμβασιούχων στους δήμους και εκτόνωσης των δίκαιου αγώνα τους, η κυβέρνηση κατέθεσε -μέσω του υπουργού της Π. Σκουρλέτη- πρόταση νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Μία πρόταση που όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το διαιωνίζει. Μία πρόταση που επιχειρεί να διασπάσει τους εργαζόμενους συμβασιούχους, καθώς υπόσχεται ολιγόμηνη ανανέωση συμβάσεων για μερικούς από αυτούς, και που αφήνει απ’ έξω τους χιλιάδες συμβασιούχους που εργάζονται στις υπόλοιπες υπηρεσίες πέρα από την καθαριότητα.


Μία πρόταση που προσπαθεί να κερδίσει χρόνο σε βάρος των συμβασιούχων, μέσα από θολές ρυθμίσεις και διατάξεις που μεταθέτουν το πρόβλημα στους δήμους και κάνουν τους συμβασιούχους «μπαλάκι» μεταξύ κυβέρνησης και δήμων.


Μια πρόταση που δεν διασφαλίζει σε τίποτε τους εργαζόμενους από μία ενδεχόμενη νέα παρέμβαση μηχανισμών όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο.





Και αυτή η πρόταση αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πολλαπλά δεσμευτεί στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων. «Άξιος» συνεχιστής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προσπαθεί να καλύψει με αυταπάτες τις απανωτές αντεργατικές και αντιλαϊκές συμφωνίες με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ανταγωνίζεται τις υπόλοιπες αστικές πολιτικές δυνάμεις για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα και με τις λιγότερες αντιδράσεις τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Προχωράει παραπέρα την επίθεση στις κατακτήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο, μόνιμων και συμβασιούχων.


ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!


ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ, ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ!

ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ, ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ!


Η δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι οι χιλιάδες συμβασιούχοι που εργάζονται στους δήμους βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι με την απόλυση. Ότι οι ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης για μονιμοποίηση με παρατάσεις όχι μόνο δεν διασφάλισαν μόνιμη δουλειά για τους εργαζόμενους υπό το καθεστώς ομηρίας των συμβάσεων, αλλά είχαν σκοπό να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις για διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος της άμεσης μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων.


Στο στόχαστρο της απόφασης της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου βρίσκονται πρώτα οι συμβασιούχοι στους δήμους, αλλά όχι μόνο αυτοί. Ο τρομοκρατικός της χαρακτήρας απειλεί όλους τους συμβασιούχους στο Δημόσιο, αλλά και τη μονιμότητα συνολικά. Θέλει να ξεκαθαρίσει ότι ο εργασιακός μεσαίωνας των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ανασφάλειας και της εργασιακής περιπλάνησης αποτελεί κεντρική πολιτική κατεύθυνση του συστήματος.


Αλλά και η ευθύνη της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι μεγάλη. Η δική της απροθυμία να στηρίξει και να προωθήσει ουσιαστικά τον αγώνα των συμβασιούχων είναι που επέτρεψε για ένα ολόκληρο διάστημα στην κυβέρνηση να καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες και «προσδοκίες». Η δική της στάση, που καλλιέργησε αυταπάτες για «νομοθετική ρύθμιση» ως άλλοθι για το σταμάτημα των πρόσφατων κινητοποιήσεων, επιτρέπει σήμερα στα κυβερνητικά στελέχη να καταθέσουν την πρόσφατη πρόταση-κοροϊδία την ώρα που αντίστοιχες υποσχέσεις δεν έχουν προχωρήσει σε κανέναν χώρο του Δημοσίου. Και μάλιστα καταθέτει και δική της νομοθετική πρόταση, σπέρνοντας αυταπάτες για την πραγματική ουσία του ζητήματος!!! Είναι η ίδια η ΠΟΕ-ΟΤΑ που μέχρι και σήμερα αρνείται να εγγράψει σωματεία που δέχονται ως μέλη συμβασιούχους. Και είναι η ίδια που αναπαράγει το διαχωρισμό των συμβασιούχων στην καθαριότητα από τους υπόλοιπους συμβασιούχους. Πρόκειται για συνέχεια των κυρίαρχων για χρόνια πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που έχουν συμβάλει ώστε να εδραιωθεί το άθλιο καθεστώς των συμβασιούχων και συνολικά να χειροτερέψει η κατάσταση για τους εργαζόμενους στους δήμους.


Ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική λύση για τους εργαζόμενους είναι ο δρόμος του κοινού, μαζικού, αποφασιστικού αγώνα! Δρόμος που θα χαράξουν οι ίδιοι, μέσα από τη συγκρότηση των δικών τους εργαλείων για τη συνέχεια αυτού του δίκαιου αγώνα, ανεξάρτητα από τους καιροσκοπισμούς και τις «θεαματικές ενέργειες» των εργατοπατέρων που μόνο σκοπό έχουν τη δική τους προβολή και την προώθηση της ανάθεσης και του εφησυχασμού. Τίποτα δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι ούτε από τις κυβερνητικές δήθεν «δεσμεύσεις», ούτε από τους δημάρχους, ούτε από όσους σπρώχνουν σε δικαστικά αδιέξοδα. Η δική τους δύναμη, που έχει πιέσει την κυβέρνηση και έχει αναγκάσει την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε κινητοποιήσεις που προσπαθεί να υπονομεύσει, είναι η μόνη που μπορεί να πετύχει πραγματική νίκη!


•    ΟΧΙ στην πρόταση-κοροϊδία!

•    ΟΧΙ στην προσπάθεια διάσπασης των συμβασιούχων!
•    ΟΧΙ στην ανακύκλωση των εργαζομένων!
•    ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου