Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ανακοίνωση-Καταγγελία


Τα εργοδοτικά εγκλήματα να μη γίνουν καθημερινότητα!
Να παλέψουμε για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή!

Βόλος, 10.8.2017

Συνεχίζει να αυξάνεται η λίστα των εργοδοτικών εγκλημάτων. Αυτή τη φορά στις Νηές της  Σούρπης Μαγνησίας, όπου στις 8 Αυγούστου Αλβανός εργάτης 43 χρόνων σε ιχθυοκαλλιέργειες, ανασύρθηκε νεκρός από το κλάρκ που τον καταπλάκωσε.

Οι νεκροί των εργοδοτικών εγκλημάτων τείνουν να γίνουν ένας ακόμη  τίτλος ειδήσεων. Ακόμη ένα στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Κι αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα τα εργοδοτικά εγκλήματα όλο και πυκνώνουν. Ήδη τους τελευταίους 2 μήνες, έχουν σκοτωθεί 8(!) εργαζόμενοι!  Και πόσοι ακόμη τραυματίζονται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, με αποτέλεσμα να χάνουν από μεροκάματα μέχρι και την ίδια τη δουλειά!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνυπεύθυνη για αυτά τα εγκλήματα! Κάνει πλάτες στην εργοδοσία με αποτέλεσμα εργάτες και εργαζόμενοι, να δουλεύουν σε καθεστώς εργοδοτικής ασυδοσίας θέτοντας καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο. Μαζί με την κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη και η αστική αντιπολίτευση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-ΕΚ ) που πιέζουν για ακόμη μεγαλύτερη ασυδοσία προς όφελος του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, σε βάρος των δικαιωμάτων και της ίδιας της ζωής εργατών και λαού.

Με την καθημερινή απειλή της απόλυσης, εξαναγκάζουν εργάτες και εργαζομένους να δίνουν το αίμα τους για τα κέρδη των αφεντικών. Να δουλεύουν χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα,  χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με εντατικοποίηση της εργασίας, με το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και την απεργία στο στόχαστρο. Αυτά άλλωστε ήταν στις συμφωνίες που έκλεισε η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστών (ΕΕ-ΔΝΤ) ύστερα από τη διαπραγμάτευση που έκανε προς όφελος της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας.

Ακόμη σκληρότερα βιώνουν αυτήν την αντεργατική πολιτική οι μετανάστες και πρόσφυγες, όπου η εκμετάλλευσή τους εκτινάσσεται. Τους χρησιμοποιούν σαν πάμφθηνο και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό, ενώ με αποσυγκροτημένη την εργατική τάξη, οι όποιες «απώλειες» μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσουν σε κανένα.

Η Ταξική Πορεία καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους να καταγγείλουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το εργοδοτικό έγκλημα στη Σούρπη Μαγνησίας αλλά και το συνολικότερο καθεστώς εκβιασμών και ανασφάλειας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Να οργανώσουν την πάλη τους, και να μπουν μαζικά στον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους για δουλειά με δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Για να ανατραπεί η πολιτική της βαρβαρότητας και του εργασιακού μεσαίωνα!

  • Μαζικός αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς!
  • Ίσα δικαιώματα σε ντόπιους και ξένους εργάτες!
  • Καμία ανοχή στην καθημερινή εργασιακή βαρβαρότητα!
  • Κανένας στη δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου