Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας


Κι άλλος νεκρός ντελιβεράς!

Όχι στις εργασιακές συνθήκες γαλέρας!

Οργάνωση-Αντίσταση-Αγώνας
για δουλειά και ζωή με δικαιώματα!


Πυκνώνουν τα εγκλήματα σε βάρος των εργαζόμενων. Σχεδόν κάθε μήνα πλέον σκοτώνεται κι ένας ντελιβεράς! Τα απάνθρωπα ωράρια, η  εντεινόμενη εντατικοποίηση της δουλειάς, ο εκβιασμός της απόλυσης, η πίεση για περισσότερα κέρδη με λιγότερο κόστος, συνολικά η επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στον κόσμος της δουλειάς είναι η αιτία που χύνεται - τόσο συχνά πλέον- το αίμα των διανομών στην άσφαλτο.  

Συνένοχη σε όλα τα  εργοδοτικά εγκλήματα είναι η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα, που προωθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και που τους παρέχουν πλήρη στήριξη μέσα από μια σειρά αντεργατικών νόμων, σε βάρος των εργαζομένων. 

Η ανάπτυξη που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ακριβώς αυτή! Η ανάπτυξη της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ντόπιου κεφαλαίου και των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Πλαίσιο μέσα από το οποίο επωφελούνται μεγάλοι αλλά και μικρότεροι εργοδότες.

Οι ντελιβεράδες και κάθε εργαζόμενος, δεν είναι εργαλεία, ούτε εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης! Δεν δουλεύουν για  να σακατευτούν ή να σκοτωθούν, αλλά για να μπορέσουν να ζήσουν!

Η Ταξική Πορεία, καλεί τους εργαζόμενους του Βόλου να καταγγείλουν αυτό το «εργατικό ατύχημα»-δολοφονία του 33χρονου ντελιβερά, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Με την οργάνωση της πάλη τους μέσα στους χώρους δουλειάς. Για να αντισταθούμε μαζικά στην επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Να διεκδικήσουμε συλλογικά δουλειά και ζωή με δικαιώματα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου