Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων ενάντια στην καύση σκουπιδιών και κάλεσμα στη διαδήλωση


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Σάββατο 16/3    -12.00-    Δημαρχείο

Όχι στην καύση σκουπιδιών
και στο εργοστάσιο παραγωγής SRF

Αντίσταση και Αγώνας 
για το δικαίωμα στη ζωή και τη δουλειά 


Η καύση σκουπιδιών προωθείται με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής τσιμέντου της ΑΓΕΤ-Lafarge. Για να αυξήσει την κερδοφορίας της, θυσιάζουν τις ζωές των εργαζόμενων εκεί, των κατοίκων του Βόλου και του φυσικού περιβάλλοντος. Διότι καύση σκουπιδιών σημαίνει διοξίνες-σημαίνει καρκίνος και θάνατος.

Συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα πολλοί:
  • Η ΕΕ που προωθεί σχέδια για να καίγονται 1 στα 6 σκουπίδια της Ευρώπης στη χώρα μας
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που νομιμοποίησαν την καύση σκουπιδιών και  που στηρίζουν τους σχεδιασμούς της ΑΓΕΤ-Lafarge μέσα από το νομικό τους οπλοστάσιο
  • Ο δήμος Βόλου και η περιφέρεια Θεσσαλίας που αποφάσισαν τη δημιουργία εργοστασίου μετατροπής σκουπιδιών σε καύσιμη ύλη για τσιμεντοβιομηχανίες
Καμιά πρόταση εναλλακτική ή οικολογική δεν έχουμε να προτείνουμε στην ΑΓΕΤ. Γιατί καμιά φιλολαϊκή λύση δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στον καπιταλισμό. Άλλωστε αυτοί, διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία οπότε γνωρίζουν κάθε εναλλακτική. Επιλέγουν όμως να κάψουν σκουπίδια επειδή αυτό είναι πιο φθηνό άρα και πιο επικερδές! Και δεν τους νοιάζει τί επιπτώσεις θα έχει αυτό για την υγεία του λαού. 

Για εμάς το δικαίωμα στη ζωή και τη δουλειά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα το ένα με το άλλο. Και αποτελούν ζήτημα αντίστασης και διεκδίκησης. Αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΑΓΕΤ-τοπικής αυτοδιοίκησης και διεκδίκησης του δικαιώματος στη δουλειά και τη ζωή. Και ο μόνο τρόπος που υπάρχει για να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας, είναι αυτός της οργάνωσης της πάλης μας. Του ανυποχώρητου αγώνα στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου