Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί! Κάτω η κρατική τρομοκρατία!

Διαδήλωση
Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 7μμ  πλ. Ελευθερίας



Έχουν περάσει 6 χρόνια απ’ τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη του 2013, όταν ο 34 ετών αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας άφηνε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από το μαχαίρι του δολοφόνου του, τού χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Έχουν περάσει 6 χρόνια, κι ο δολοφόνος και οι πολιτικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κυκλοφορούν ελεύθεροι. Και η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, η πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης υπαγορεύει ένα ολόκληρο πλαίσιο φασιστικοποίησης και κατάργησης λαϊκών και νεολαιίστικων δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ κινείται στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες πριν από αυτή. Δεν είναι τυχαίο ότι πρώτο μέτρο στη μετεκλογική λίστα ήταν ένα ακόμη χτύπημα της λαϊκής κατάκτησης του πανεπιστημιακού Ασύλου και οι εικόνες αστυνομοκρατίας και επιθέσεων του κρατικού μηχανισμού στους δρόμους της Αθήνας, με πρόσχημα τα λεγόμενα άβατα... Δεν διαφέρει και πολύ τελικά, η εικόνα των ΜΑΤ που «εκκαθαρίζουν» γειτονιές από πρόσφυγες και μετανάστες, με τα μωρά στα χέρια, από την εικόνα των ακροδεξιών που ξυλοφορτώνουν ξένους εργάτες...

Παραμένει ζωντανή και επιτακτική η ανάγκη να συγκροτηθεί ο λαός απέναντι στο φασισμό και κάθε του έκφραση! Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν είναι ένας αγώνας που κερδήθηκε και τελείωσε. Δεν μας εφησυχάζει ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) από τη Βουλή, ούτε σημαίνει ότι «νικήθηκε» ο φασισμός. Άλλωστε, νέες πολιτικές δυνάμεις με ακροδεξιό πολιτικό χρωματισμό αναδύονται, ακόμη και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Πολύ περισσότερο, δεν μας «ανακουφίζει» η εξέλιξη της πολύχρονης δίκης της Χ.Α. που διεξάγεται με τους δολοφόνους και τα πρωτοπαλίκαρα της Χ.Α., να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να συνεχίζουν στους δρόμους των πόλεων τις φασιστικές και ρατσιστικές τους επιθέσεις. Εχθρός για το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης παραμένουν οι εργαζόμενοι κι ο λαός! Η νεολαία. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Δεν έπαψε η ανάγκη του συστήματος να έχει σε πρώτη ζήτηση τις πιο σκοτεινές και βίαιες εφεδρείες του.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας λαϊκός! Είναι ίδιος με τον αγώνα ενάντια στην πολιτική των αντιδραστικών δυνάμεων του αστικού συστήματος, ενάντια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει και συνεχίζουν να εντείνουν. Οι νίκες που θα φέρει αυτός ο αγώνας θα είναι οι πραγματικές νίκες για το λαό και τη νεολαία και πραγματική ήττα για το φασισμό και τις κάθε είδους δυνάμεις του.

• ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ

• Μ΄ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ!

• ΟΧΙ ΣΤΟ «ΞΕΠΛΥΜΑ» ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ!

• ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου