Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση της Λαϊκής Αντίστασης-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστής Συνεργασίας (ΛΑ-ΑΑΣ) Λάρισας


Έξω οι βάσεις των ιμπεριαλιστών από την χώρα μας
 Μαζικό αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο θα επισκεφτεί την χώρα μας στις 5-6 Οκτώβρη με σκοπό την υπογραφή της συμφωνίας με την κυβέρνηση της ΝΔ για τις στρατιωτικές βάσεις – ορμητήρια πολέμων και επεμβάσεων. Μάλιστα από ότι διαρρέει στον τύπο αυτή η νέα συμφωνία δεν θα είναι ετήσια όπως οι προηγούμενες αλλά μακροχρόνια έτσι ώστε οι αμερικανονατοϊκοί φονιάδες των λαών να έχουν λυμένα τα χέρια τους για τα πολεμικά τους σχέδια απέναντι στους ανταγωνιστές τους. Ταυτόχρονα η νέα αυτή συμφωνία θα περιλαμβάνει και νέες παραχωρήσεις από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μέχρι την βάση των drones, των ιπτάμενων τάνκερ και ραντάρ στην Λάρισα, την βάση ελικοπτέρων και ταχείας δύναμης στο Στεφανοβίκειο, την επέκταση της βάσης της Σούδας, νέες εγκαταστάσεις σε Άκτιο , Καλαμάτα, Κάρπαθο. Παράδοση όλης της χώρας στους ιμπεριαλιστές με αντάλλαγμα την λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση στον ανταγωνισμό της ντόπιας αστικής τάξης με την τούρκικη αστική τάξη.

Για τον λαό και τη νεολαία,  η ένταση των δεσμών της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χθες και την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, σημαίνει μεγαλύτερους κινδύνους να μετατραπούν σε «κρέας για τα κανόνια» στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων αστικών τάξεων. Τα  δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υποτέλειας πάνε χέρι – χέρι με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις , με το κτύπημα των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, με τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και το μίσος ενάντια σε άλλους λαούς, επιβάλλοντας ένα αντιδραστικό τοπίο.

Η ΛΑ-ΑΑΣ Λάρισας θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να πάρουν μαζική απάντηση τα σχέδια κυβέρνησης ΝΔ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να μετατρέψουν όλη την χώρα αλλά και την Θεσσαλία σε μία πλατφόρμα πολεμικών εξορμήσεων και επεμβάσεων, φέρνοντας τους φονιάδες των λαών δίπλα στα σπίτια μας. Στην κατεύθυνση αυτή παίρνει πρωτοβουλία καλώντας σε κοινή δράση και άλλες αριστερές οργανώσεις και αντιπολεμικές κινήσεις για την διοργάνωση μίας μαζικής αντιπολεμικής – αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης στην Λάρισα το Σάββατο 5 Οκτώβρη.


Λάρισα 27/9/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου