Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Άθλιοι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί εργατοπατέρες ! Άθλιοι απεργοσπάστες !

Εχθές Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη συνήλθε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου για να αποφασίσει – υποτίθεται – απεργιακή κινητοποίηση απέναντι στην αντεργατική επέλαση της ΝΔ. Και ενώ το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα έχουν ήδη ανακοινώσει απεργία στις 24/9, η πλειοψηφία του ΕΚΒ (ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ ) προτείνει απεργία στις … 25/9 με την γελοία δικαιολογία ότι «τότε θα ψηφιστεί στην Βουλή».

Και επειδή οι μάσκες έχουν πέσει και έχει αποκαλυφθεί το αποκρουστικό τους πρόσωπο , αυτό του πράκτορα της κεφαλαιοκρατίας στις γραμμές του εργατικού κινήματος, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό την επομένη κιόλας μέρα , σήμερα δηλαδή , να καλέσουν  νέα ολομέλεια της διοίκησης του ΕΚΒ για την Δευτέρα 23/9 με προφανή σκοπό να αναιρέσουν την απόφαση για 25/9 και να την πάνε για 2/10 όπου σύμφωνα με τις «έγκυρες» πληροφορίες τους θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο στην Βουλή.

Αυτό το απεργοσπαστικό «γαϊτανάκι» της πλειοψηφίας του ΕΚΒ (ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ)σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους «κεντρικούς» εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος και Σια ) θέλει να τσακίσει το ηθικό των εργαζόμενων, να σπείρει την σύγχυση και την απογοήτευση, να τους κρατήσει στο περιθώριο, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει μία ολομέτωπη επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις και τον εργατικό συνδικαλισμό.

Δεν πρέπει να τους περάσει ! 

Οι εργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι του Βόλου πρέπει να απομονώσουν αυτούς τους θλιβερούς απεργοσπάστες  και να πάρουν την υπόθεση της Οργάνωσης και του Αγώνα στα δικά τους χέρια. Πρώτο βήμα η μαζική συμμετοχή στην Απεργία της 24 Σεπτέμβρη ενάντια στην αντεργατική επέλαση κυβέρνησης – ξένου και ντόπιου κεφάλαιου.

Βόλος 20/09/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου