Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για το όργιο τρομοκρατίας, συλλήψεων και καταστολής απέναντι στους αγωνιζόμενους απεργούς του ΟΤΕ

Καταγγέλλουμε στο λαό και τους εργαζόμενους τις μαύρες πρακτικές που έχει υιοθετήσει η διοίκηση του ΟΤΕ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, για να κάμψει το ηθικό των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ που πραγματοποιούν μαζική απεργία τις τελευταίες βδομάδες. Η συμμετοχή στην απεργία με αίτημα συλλογική σύμβαση και ενάντια στις απολύσεις, θορύβησε την εργοδοσία και το σύστημα, και βάλανε μπροστά τις γνωστές μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής.

Ασκούν πιέσεις στον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά με απειλές, ώστε να επιστρέψει στη δουλειά, ενώ πραγματοποιούν απολύσεις για να εμπεδώσουν το κλίμα τρομοκρατίας. Απέλυσαν εργαζόμενο εκλεγμένο στο ΔΣ του σωματείου. Την ίδια στιγμή η διοίκηση του ΟΤΕ προχώρησε σε πανελλαδική μήνυση ενάντια στην απεργιακή περιφρούρηση των καταστημάτων. Το όργιο τρομοκρατίας αναβαθμίστηκε όταν η αστυνομία συνέλαβε σήμερα πέντε εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη, ασκώντας διώξεις. Ουσιαστικά, πάνε να βγάλουνε παράνομη την απεργία, να στήσουν και να νομιμοποιήσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 
ΕΙΝΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ!

Αυτό το κλίμα τρομοκρατίας είναι το μοντέλο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση ΝΔ στα σωματεία με τις λίστες-φακέλωμα συνδικαλιστών και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, συνεχίζοντας  την πολιτική που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το «50%+1» για κήρυξη απεργίας. Θέλουν να βγάλουν στην παρανομία το εργατικό κίνημα και τις μορφές οργάνωσης και πάλης του. Θέλουν να συμπληρώσουν τις αποφάσεις για «παράνομες και καταχρηστικές» απεργίες και τις απολύσεις, με την κρατική καταστολή. Ενδεικτικό το παράδειγμα της πρόσφατης απεργίας στην Εθνική Τράπεζα, που βγήκε παράνομη.

Είναι ευθεία συνέχεια της τρομοκρατίας που βιώνουν το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα, οι αγρότες που κινητοποιούνται, οι πολιτικοί χώροι που ενοχλούν το σύστημα της εκμετάλλευσης, κάθε τμήμα και οργάνωση του λαού που αγωνίζεται.

Να ορθωθεί άμεσα κύμα συμπαράστασης στους απεργούς του ΟΤΕ. Να καταγγελθεί μαζικά στο λαό η κρατική τρομοκρατία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΕ! - ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

Τρίτη 7 / 1 / 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου