Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Όλοι στη διαδήλωση Πέμπτη 27/2 στις 5μμ στο Θόλο
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ!

Καταγγέλλουμε την ωμή καταπάτηση του Ασύλου, που για δεύτερη συνεχόμενη μέρα έγινε με οργανωμένο τρόπο από τις δυνάμεις καταστολής στην ΑΣΟΕΕ. Η είσοδος της αστυνομίας στο χώρο της σχολής συνοδεύτηκε από προσαγωγές φοιτητών στο σωρό και ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης σε μια σχολή γεμάτη φοιτητές, με κατάληξη την ομηρία των φοιτητών. Είχε προηγηθεί το σκηνικό με την είσοδο ειδικού φρουρού τη Δευτέρα 24/2 ο οποίος βλέποντας την αντίδραση των παραβρισκόμενων στο προαύλιο τράβηξε το όπλο του σημαδεύοντας φοιτητές και απειλώντας.

Όλα αυτά αποτελούν ένα ακόμα επεισόδιο στη συνεχιζόμενη προσπάθεια καταπάτησης του Ασύλου από τις δυνάμεις καταστολής. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ το Νοέμβρη όπου τα ΜΑΤ «υποδέχτηκαν» φοιτητές διαμαρτυρόμενους για το λοκ – άουτ της Πρυτανείας με χημικά, ξύλο και ομηρία στο προαύλιο. Δεν είναι τυχαίο που κινήσεις σαν αυτές γίνονται σε μια περίοδο που από την μία η κατάργηση του Ασύλου κάνει συνεχώς νέα βήματα στην εφαρμογή της (με πρόσφατα παραδείγματα τη “βόλτα” της αστυνομίας στο Πάντειο και την εξακρίβωση στοιχείων σε φοιτητές έξω από το ΠΑΠΕΙ με “προληπτικές” προσαγωγές), ενώ από την άλλη η επίθεση του συστήματος στα δικαιώματα λαού και νεολαίας μαίνεται ακατάπαυστα (νομοσχέδιο για ασφαλιστικό, νέος νόμος για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια).    

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι μεμονωμένα, ούτε έχουν να κάνουν με αυθαιρεσία της αστυνομίας. Πατάνε πάνω στην πολιτική που το ίδιο το σύστημα (κυβέρνηση, υπουργείο, πρυτανεία κλπ) εφαρμόζει όλο το προηγούμενο διάστημα. Πατάνε πάνω στο χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων λαού και νεολαίας το οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων – προωθεί με το δόγμα του «νόμος και τάξη». Συνδέονται με την συνολικότερη πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, δηλαδή την ολική αμφισβήτηση στις ελευθερίες για να περάσουν ανενόχλητοι την επίθεση στις σπουδές, την εργασία, την ίδια την ζωή.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι. Η υπεράσπιση της συλλογικής κατάκτησης του Λαϊκού Ασύλου Αγώνων είναι υπόθεση που αφορά τον ίδιο το Φοιτητικό Σύλλογο και το φοιτητικό λαϊκό κίνημα ευρύτερα. Η καταπάτησή του επανειλημμένα από τις δυνάμεις καταστολής πρέπει να μας βρει απέναντι, στην πάλη μας για δικαιώματα και ελευθερίες, κόντρα στην πολιτική του συστήματος και μέσα από την οργάνωσή μας στις συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας. Να μην επιτρέψουμε να γίνει κανονικότητα η καταπάτηση του Ασύλου και η παρουσία των δυνάμεων καταστολής στη σχολή!       

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ    
• ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ       
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου