Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Αντιβασική-Αντιιμπεριαλιστική ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων

Έξω οι φονιάδες των λαών!
Η αλήθεια βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα!

Είναι ψέμα πως οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές είναι προστάτες μας! Οι ιμπεριαλιστές, όχι μόνο δεν είναι προστάτες, αλλά αποτελούν έναν από τους κυριότερους εχθρούς της εργατικής τάξης, του λαού και της χώρας. Με την αντιλαϊκή πολιτική τους, που προωθούν μέσω των μηχανισμών τους (ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), με τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς για κυριαρχία και τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους, βάζουν στο στόχαστρο όχι μόνο τις κατακτήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αλλά και το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή! 

Είναι ψέμα πως οι βάσεις του ΝΑΤΟ αποτελούν ασπίδα προστασίας για το λαό και τη χώρα! Βάσεις του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι ο τόπος μας μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμου. Πως οι φονιάδες των αμερικανονατοϊκών θα χρησιμοποιούν τα εδάφη και τη θάλασσά μας για να μπορούν ευκολότερα να βομβαρδίζουν χώρες και να αιματοκυλούν λαούς. Ταυτόχρονα σημαίνει πως ο τόπος μας μετατρέπεται σε μαγνήτη ολέθρου, δηλαδή σε στόχο για τα όπλα των ανταγωνιστών-εχθρών τους. Και πέρα από όλα αυτά αποτελούν και δυνάμεις επιτήρησης του λαού μας. Δηλαδή επιτηρητές προκειμένου να τρομοκρατούν και να καταστέλλουν εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις όταν το κρίνουν απαραίτητο. Όχι λοιπόν δεν αποτελούν ασπίδα προστασίας του λαού και της νεολαίας αλλά έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για εμάς. Ακόμη και η ντόπια κεφαλαιοκρατία που μέσα από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, γνωρίζει καλά πως οι ιμπεριαλιστές, αποδεδειγμένα, προστατεύουν μόνο ένα πράγμα: τα δικά τους συμφέροντα! Και δε φοβούνται να θυσιάσουν συμμάχους, χώρες και λαούς προκειμένου να τα  προασπίσουν!


Είναι ψέμα πως το ΝΑΤΟ αποτελεί παράγοντα σταθεροποίησης και ειρήνης στην περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου! Στόχος των Αμερικάνων είναι η περικύκλωση-περίσφιξη της Ρωσίας, η απόκρουσή της (και των υπόλοιπων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων) και η κυριαρχία σε Βαλκάνια-Μ.Ανατολή-ΝΑ Μεσόγειο. Η παρουσία των πολεμικών τους σιδερικών στην χώρα και την περιοχή, μόνο συνθήκες ασφάλειας και ειρήνης δεν δημιουργούν. Ίσα ίσα εμπλέκουν τη χώρα στις επεμβάσεις τους και φέρνουν όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός πολέμου!

Είναι ψέμα πως η δημιουργία βάσεων στη Θεσσαλία θα βοηθήσει τους άνεργους και τους φτωχούς εργαζόμενους! Η παρουσία των φονιάδων των λαών στο τόπο μας, δεν αλλάζει τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, φτώχειας και ανεργίας, που έχει διαμορφώσει η αντεργατική πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν να καλωσορίσουμε το δολάριο οι πρόθυμοι απολογητές του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, η δουλειά και η ζωή με δικαιώματα κατακτιούνται μόνο μέσα από την πάλη των εργαζόμενων και του λαού.

Είναι ψέμα πως οι λαοί των γειτονικών χωρών είναι εχθροί μας! Τέτοιες απόψεις είναι ποτισμένες με το φαρμάκι του εθνικισμού και του φασισμού που χύνουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού προκειμένου να μπορούν να χειραγωγούν ευκολότερα τους λαούς. Μέσα από τέτοιες μαύρες απόψεις, που είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού, στόχο έχουν να στοιχίσουν τους λαούς πίσω από τις αντιδραστικές και επικίνδυνες επιδιώξεις των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστών πατρόνων τους. 


Με την εργατική τάξη και το λαό
να παλέψουμε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας!


Να ενισχύσουμε την αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική-αντιβασική πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό:

  • Για να διώξουμε τις βάσεις, το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους φονιάδες των λαών από τον τόπο μας!
  • Για να μη γίνουμε κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων κεφαλαιοκρατών!
  • Για να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο του πολέμου και την επαναχάραξη των συνόρων!
  • Για να σταθούμε αλληλέγγυοι στα θύματα των πολιτικών και των πολέμων των ιμπεριαλιστών, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες!
  • Για να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών!
  • Για να σπάσουμε τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης!

Μια πάλη που πηγαίνει παράλληλα με την πάλη ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της εξαρτημένης ντόπιας κεφαλαιοκρατίας και της κυβέρνησης, για σπουδές-δουλειά-ελευθερίες-ζωή με δικαιώματα!

Μέσα από το δυνάμωμα των εστιών αντίστασης σε κάθε χώρο όπου σπουδάζει, δουλεύει και ζει ο λαός και η νεολαία και τη συνένωσή τους σε ένα πλατύ, μαζικό και μαχητικό Μέτωπο Αντίστασης-Διεκδίκησης και Πάλης για την ανατροπή της επίθεσης! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου