Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ – ΚΟΝΤΟΖΑΜΆΝΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ!

Την στιγμή που η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει δεκάδες νεκρούς στην πόλη του Βόλου και εκατοντάδες νεκρούς πανελλαδικά, και τα νοσοκομεία σε όλη την χώρα έχουν αφεθεί σε απελπιστική κατάσταση από τις, υποτίθεται. υπεύθυνες αρχές, με περιττό θράσος οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης επισκέφτηκαν τον Βόλο για να «βάλουν φρένο στην πανδημία». Ο Υπουργός Υγείας Κοντοζαμάνης δηλώνει ότι το Νοσοκομείο «Αχιλλοπούλειο» Βόλου δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα (!!!) παρά την τεράστια  έλλειψη προσωπικού και υποδομών – όταν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα  οι σοροί των νεκρών από τον ιό βρίσκονταν εκτός ψυκτικών θαλάμων και μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού συνέχιζαν να δουλεύουν παρότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Από την άλλη, ο Χρυσοχοϊδης ήρθε να υπενθυμίσει στο λαό ότι η υπακοή και η πειθαρχία στην κυβερνητική πολιτική είναι η μόνη «επιλογή» που έχει να κάνει στις 6 Δεκέμβρη.

Το ξέσπασμα της πανδημίας δεν έβαλε κανένα φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος – κάθε άλλο, βάθυνε και όξυνε την επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, σε επιθετικά επίπεδα. Από την ακραία φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής με τα δολοφονικά χτυπήματα αγωνιστών και κινητοποιήσεων αντίστασης και διεκδίκησης από τις δυνάμεις καταστολής, έως την εγκληματική εγκατάλειψη του λαού, τόσο στην πανδημία, όσο και στην κρίση του σάπιου συστήματός τους. Η κυβέρνηση και τα υπουργεία της ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να σώσουν τον λαό: ψηφίζουν αντεργατικά μέτρα, καταστρατηγούν το δικαίωμα των παιδιών από φτωχές – λαϊκές οικογένειες στο σχολείο και πανεπιστήμιο, στοιβάζει κόσμο στις άθλιες συνθήκες των ΜΜΜ και σκορπάει εκατομμύρια σε οτιδήποτε πέρα από την προστασία της υγείας του λαού και της εργατικής τάξης.

Το σύστημα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης δεν έχει να προσφέρει τίποτα στις λαϊκές μάζες που καθημερινά μετρούν εκατομμύρια νεκρούς σε όλο τον πλανήτη! Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό!

Δώδεκα χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό και την εξέγερση της νεολαίας ενάντια στην κρατική καταστολή και δολοφονική πολιτική του συστήματος, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαπολύσει μία άνευ προηγουμένου επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις με το πρόσχημα της πανδημίας. Η τρομοκρατία που εξαπέλυσε το σύστημα στις 17 Νοέμβρη ενάντια στις συγκεντρώσεις τιμής εκείνης της λαϊκής εξέγερσης, τώρα εφαρμόζεται και για τις διαδηλώσεις επετείου της εξέγερσης του 2008. Ο Χρυσοχοϊδης  συγκρίνει τις διαδηλώσεις της 6 Δεκέμβρη με τις γιορτές της εκκλησίας που συμπίπτουν την ίδια μέρα λες και αφορούν το ίδιο ζήτημα. Και εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ιεραρχία της εκκλησίας έχει  τις δικές της εγκληματικές ευθύνες απέναντι στην διασπορά του ιού και τις αυταπάτες που έχει σπείρει στις συνειδήσεις του λαού.

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μας υπενθυμίζει σε ποια επίπεδα μπορεί να φράση η πολιτική τους, αλλά και το γεγονός ότι, όταν η νεολαία βγει μαζικά στους δρόμους, έχει την δύναμη να καθορίσει τις εξελίξεις και συγκρουστεί με το ίδιο το σύστημα και τους αιματηρούς μηχανισμούς καταστολή του. Ξανά, είναι ανάγκη η νεολαία και ο λαός να σπάσουν την αντιδραστική απαγόρευση της κυβέρνησης και να διαδηλώσουν τόσο για να τιμήσουν την μνήμη του Αλέξη, όσο και για να διεκδικήσουν ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΨΩΜΙ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου