Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Το εμβόλιο έρχεται… Τί σημαίνει αυτό για τις διεκδικήσεις του λαού μας;

Καθημερινά, σε κάθε δελτίο ειδήσεων, σε κάθε ενημερωτική εκπομπή, κυβερνητικοί, στελέχη της ΝΔ και διάφοροι ειδικοί διαλαλούν πως το πολυπόθητο εμβόλιο βρίσκεται καθοδόν.

Με ορίζοντα λοιπόν την έλευση του εμβολίου και για να μην τους ξαναπιάσει κάποιος απροετοίμαστους και σε στιγμές ξεγνοιασιάς, έχουν ξεκινήσει ήδη τους σχεδιασμούς για το πώς και το πού θα γίνουν οι εμβολιασμοί. Προσπαθούν να απαντήσουν μέσα από διάφορα άρθρα στους αρνητές του εμβολίου και γενικά προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα αναμονής και καθησυχασμού.

Όλο αυτό συνδυάζεται με το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και φυσικά τους σχεδιασμούς, τα σενάρια και τις στοχεύσεις για τη νέα τουριστική σεζόν.

Προσπαθούν με έναν τρόπο να πείσουν πως σιγά σιγά έρχεται το τέλος όχι μόνο του lockdown, των μέτρων και των περιορισμών αλλά συνολικά της πανδημίας και ότι αυτή «έφερε» μαζί της.

Για ποιο λόγο λοιπόν να κάνουν μαζικά τεστ και να φτιάξουν κλινικές ΜΕΘ και κλινικές covid, με το ανάλογα εκπαιδευμένο προσωπικό αφού θα είναι αχρείαστες όταν έρθει το εμβόλιο;

Για ποιο λόγο να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν, να μονιμοποιήσουν τους συμβασιούχους και να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό αφού σε λίγο δεν θα χρειάζεται και ως εκ τούτου, να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό;

Για ποιο λόγο να ενισχύσουν τους στόλους των λεωφορείων, αφού τελειώνουμε με τον ιό, οπότε και δε θα υπάρχει πρόβλημα που οι επιβάτες θα στοιβάζονται μέσα σα σαρδέλες;

Μόνο που δεν είναι έτσι!

Χρησιμοποιούν το εμβόλιο προκειμένου να αποποιηθούν τις ευθύνες τους!

Γιατί καθημερινά έχουμε νέα κρούσματα και σχεδόν τριψήφιο αριθμό νεκρών, πράγμα που δείχνει ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός παραμένουν απροστάτευτοι απέναντι στον ιό!

Οι ΜΕΘ ασφυκτιούν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όριά τους. Δουλεύουν σε εξαντλητικά ωράρια, πολλές φορές χωρίς βασικά μέτρα προστασίας με αποτέλεσμα εκατοντάδες υγειονομικοί να βρεθούν θετικοί! Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, να τους τραβολογάνε είτε σε ΕΔΕ γιατί κόλλησαν (Αγ.Σάββας), είτε σε απολογία γιατί τόλμησαν να σχολιάσουν-κριτικάρουν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τις ελλείψεις στις ΜΕΘ (ΓΝ Κορίνθου)!! Και το υπουργείο και η κυβέρνηση να συνεχίζουν τα μπαλώματα μόνο και μόνο για να μην πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας!

Η αναμονή για την έλευση του εμβολίου, σε ημερομηνία που δεν μπορούν ούτε τα κυβερνητικά επιτελεία, ούτε οι επιστημονικοί φορείς να γνωρίζουν στα σίγουρα, είναι εγκληματική. Σημαίνει πως θα συνεχίσουμε να μετράμε νεκρούς!

Συν τοις άλλοις, αποκρύπτουν πως κάθε αντεργατικό και αντιλαϊκό μέτρο που επέβαλλαν, με πρόφαση την πανδημία, ήρθε για να μείνει! Για να διαμορφώσουν εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα, με εργαζόμενους έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Το μόνο που δεν θέλουν να κρύψουν είναι τη βαθιά τους επιθυμία να τελειώσουν με τις λαϊκές αντιστάσεις και διεκδικήσεις, τις διαδηλώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προσπαθούν να τις βγάλουν στην παρανομία!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και συνολικά το σύστημα που υπηρετούν, δεν θέλουν, ούτε μπορούν να προσφέρουν στο λαό περίθαλψη, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Χρησιμοποιούν τόσο έντονα την έλευση του εμβολίου, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις λαϊκές συνειδήσεις ώστε να μην αντισταθούν, να μη διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Και όσο ο λαός παραμένει παθητικός θεατής των εξελίξεων, αυτοί να περπατάνε ανενόχλητοι την επίθεσή τους απέναντι στην εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία.

Κανένας εφησυχασμός! Να απαντήσουμε με την οργάνωση της πάλης μας και το άπλωμα της αντίστασης παντού!

Να μην κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας σε ίση πλήρη δωρεάν πρόληψη-περίθαλψη, τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις λαϊκές και πολιτικές ελευθερίες, για την καλυτέρευση των όρων δουλειάς και ζωής.

ΜΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου