Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Με ψέματα κουκουλώνουν την αλήθεια!

Βγαίνουν οι διάφοροι ειδικοί στα πρωινά κανάλια να προειδοποιήσουν ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι ακόμη εδώ και πως απλά βρίσκεται σε ύφεση. Πως για να αποφευχθεί το τρίτο κύμα θα πρέπει να αποφεύγονται εικόνες όπως αυτές στην πλατεία Συντάγματος και πως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί το εμβόλιο, που είναι η μόνη λένε ελπίδα, βρίσκεται κοντά.

Ένας όμως από τους «ειδικούς» έκανε και έναν ακόμη σχολιασμό λίγο πριν κλείσει.  Μίλησε για αυτούς που κάνουν «αντίσταση μέσω του twitter και που πήγαν και πέταξαν πέτρες σε περιπολικά». Και έδωσε και για αυτόν τον… ιό τις εξειδικευμένες γνώσεις του: «αυτούς να τους κλείσουν σε έναν χώρο απομονωμένο μέχρι να περάσει ο κορωνοϊός»! 


Αυτός λοιπόν ο «ειδικός» δεν ξέχασε …

  • Να ρίξει για πολλοστή φορά τις ευθύνες στην πλάτη των εργαζόμενων και του λαού και να βγάλει λάδι την κυβέρνηση
  • Να μας πει να «κάτσουμε στα αβγά» μας μέχρι να έρθει το εμβόλιο 
  • Να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική απέναντι σε όλους όσοι επί της ουσίας αντιστέκονται και παλεύουν για δικαιώματα και ελευθερίες (άσχετα αν διαφωνούμε με τη συγκεκριμένη λογική και πρακτική που ανέφερε)  

…και «ξέχασε» πάρα πολλά!

  • Τους μαζικούς χώρους εργασίας όπου εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς μέτρα προστασίας
  • Τα μέσα μαζικής μεταφοράς που όσοι τα χρησιμοποιούν στοιβάζονται σα σαρδέλες
  • Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που καθημερινά καταγγέλλουν ελλείψεις υπό τον φόβο των ΕΔΕ, και που ζητούν κλίνες ΜΕΘ, κλίνες covid με ανάλογα εκπαιδευμένο προσωπικό και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς και ζωής που προωθούν καθημερινά  
  • Τους χιλιάδες που φτωχοπιούνται και όλους όσοι ζουν μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής
  • Την ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής τη στιγμή που αδιαφορούν για τις δομές περίθαλψης
  • Την επιθυμία της κυβέρνησης και του συστήματος συνολικά, να ποινικοποιήσουν την αντίσταση και τους αγώνες του λαού

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία δεν ξεχνάμε όμως. Βιώνουμε καθημερινά την αδιαφορία τους για την περίθαλψή μας και ταυτόχρονα την ανάγκη τους να τσακίσουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.

Ο όποιος συσχετισμός ανάμεσα στο πετροβόλιμα των περιπολικών και τις λαϊκές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις  του τελευταίου διαστήματος είναι εκ του πονηρού και στόχο έχει να λοιδορήσει τους αγώνες και τις αντιστάσεις του λαού και της νεολαίας. 

Ναι, το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι ακόμη εδώ. Αυτό όμως δε σημαίνει πως το δικαίωμα στην πρόληψη-περίθαλψη, στη δουλειά και τη ζωή, είναι ξεκομμένα το ένα από το άλλο. Ίσα ίσα. Πάνε χέρι-χέρι και οφείλουμε να τα υπερασπιστούμε με το δυνάμωμα της πάλης μας! 

ΜΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου