Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Το Νοσοκομείο Βόλου απειλείται με κατάρρευση λόγω της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής


Οι καταγγελίες των γιατρών και των εργαζόμενων στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου για την κατάσταση που επικρατεί με την μεγάλη έξαρση της πανδημίας του covid, αποκαλύπτουν το γεγονός ότι η κυβερνητική πολιτική έχει αφήσει τον λαό απροστάτευτο υγειονομικά να αρρωσταίνει και να πεθαίνει όταν τα κρούσματα στην περιοχή μας είναι εκατοντάδες καθημερινά.

Ενώ στον προγραμματισμό του νοσοκομείου για πόσους ασθενείς με covid μπορεί να παράσχει ιατρικές υπηρεσίες το «ταβάνι» ήταν 70 ασθενείς σήμερα έχουν φτάσει τους 120 και 8 στην ΜΕΘ. Για τους 120 ασθενείς μπορεί να παράσχει ιατρική φροντίδα μόνο ένας γιατρός ενώ το Νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας δεν έχει πνευμονολόγο. Ταυτόχρονα και για τρείς μέρες έπεφτε το οξυγόνο και κτυπούσε συναγερμός καθώς οι υποδομές για την τροφοδοσία με οξυγόνο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της περιόδου.

Στην πρόσφατη επίσκεψή της στο Νοσοκομείο Βόλου η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σε ερώτηση εάν θα γίνουν προσλήψεις για να καλύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν απάντησε ότι «υπάρχουν προκηρύξεις αλλά τις θέσεις που χρειαζόμαστε τώρα, δεν θα τις χρειαζόμαστε συνεχώς στο σύστημα υγείας» αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει συνολικά το ζήτημα της περίθαλψης του λαού.

Η κυβέρνηση δεν θέλει να ενισχύσει το σύστημα περίθαλψης για τον λαό καθώς μειώνει τις δαπάνες στον προϋπολογισμό και επιδιώκει να παραδώσει μεγάλο μέρος της στο ιδιωτικό κεφάλαιο μέσα από διαδικασίες ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). Χωρίς πραγματικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις σχολές, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς νέες κλίνες και νέες ΜΕΘ, χωρίς προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, κάνει λόγο για «πανδημία ανεμβολίαστων» για να ρίξει, ακόμα μία φορά, τις ευθύνες στον λαό.

Ο λαός και για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την υπεράσπιση της υγείας του και του δικαιώματος του στη ζωή, οφείλει να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Σε κάθε μέτωπο πάλης η ενίσχυση των λαϊκών δυνάμεων θα δημιουργεί καλύτερα δεδομένα αντιμετώπισης και της πανδημίας.

Μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, προσλήψεις στα νοσοκομεία, μαζικά δωρεάν τεστ σε όλους και μαζικοί εμβολιασμοί είναι οι άμεσοι στόχοι πάλης για το λαό.

Βόλος 10/11/2021



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου