Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ DELIVERY ΣΕ ΜΟΝΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ!

Η οργάνωση των εργαζόμενων για να διεκδικήσουν δουλειά με δικαιώματα και περίθαλψη για όλους, η μόνη ρεαλιστική απάντηση!

20χρονος εργαζόμενος σε delivery τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στο Βόλο και νοσηλεύεται με βαριές εγκεφαλικές κακώσεις και κάκωση στον θώρακα. Μάλιστα διασωληνώθηκε εκτός ΜΕΘ (!) λόγω έλλειψης κλινών εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων στη Μαγνησία!

Για ακόμη μια φορά, χύνεται αίμα εργαζόμενου στην άσφαλτο εν ώρα εργασίας!

Για ακόμη μια φορά, τα διαθέσιμα μέσα περίθαλψης δεν επαρκούν!

Οι ζωές των εργαζόμενων στα delivery, βρίσκεται σε μόνιμο κίνδυνο! Είτε εξαιτίας της εντατικοποίησης της δουλειάς, είτε εξαιτίας της έλλειψης μέσων προστασίας, είτε εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής που αρνείται και δε θέλει να πάρει ουσιαστικά υγειονομικά μέτρα περίθαλψης και προστασίας του λαού.

Οι ντελιβεράδες και κάθε εργαζόμενος, δεν είναι εργαλεία, ούτε εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης! Δεν δουλεύουν για να σακατευτούν ή να σκοτωθούν, αλλά για να μπορέσουν να ζήσουν!

Να μην αποδεχτούμε τον εργασιακό μεσαίωνα! Ούτε την απαξίωση των δομών περίθαλψης, προς όφελος των ιδιωτών για μεγαλύτερα κέρδη! Ο πρόσφατος νικηφόρος αγώνας των εργαζόμενων στην efood αποδεικνύει προς πάσα κατεύθυνση πως οι μαζικοί αγώνες μπορούν να νικήσουν!

Να οργανωθούμε! Να δυναμώσει η φωνή μας μέσα από τους αγώνες μας! Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά και τη ζωή, να παλέψουμε για δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για όλο το λαό!

  • Κάτω η εργασιακή βαρβαρότητα – Κάτω ο ν. Χατζηδάκη
  • Όχι στην εντατικοποίηση και τα ωράρια λάστιχο
  • Μέτρα και μέσα προστασίας δωρεάν σε όλους τους εργασιακούς χώρους
  • Νέες κλίνες ΜΕΘ – Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία

Βόλος 11/11/2021



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου