Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Αλληλεγγύη στους πληγέντες λαούς της Τουρκίας, της Συρίας και ιδιαίτερα της περιοχής του Κουρδιστάν!


Το ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους λαούς της Τουρκίας, της Συρίας και ιδιαίτερα της περιοχής του Κουρδιστάν για την μαζική απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις καταστροφές που αντιμετωπίζουν από τους σημερινούς ισχυρούς σεισμούς στην περιοχές του Καχραμανμαράς, της Αλεξανδρέτας, των Αδάνων, του Ντιγιαρμπακίρ, της επαρχίας Ιντλίμπ κ.α. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Τούρκους κομμουνιστές και επαναστάτες, στο αδελφό ΚΚΤουρκίας/Μαρξιστικό Λενινιστικό και σε όλες τις δημοκρατικές και αριστερές δυνάμεις στον αγώνα που δίνουν αυτές τις δύσκολες ώρες για τη διάσωση της ζωής χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια και άστεγοι στους δρόμους. 

Όπως εύστοχα σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Παρτιζάν, ο σεισμός είναι ένα φυσικό γεγονός, αλλά η καταστροφή και οι θάνατοι είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών της εκμετάλλευσης, του κέρδους και της υποβάθμισης των συνθηκών στέγασης στον καπιταλισμό.

Για μια ακόμη φορά ένας σεισμός έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η ανθρώπινη ζωή και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς αποτελούν υπέρτατο αγαθό και ανάγκη, ενάντια στους κάθε λογής πολεμοκάπηλους εθνικιστές, τους ιμπεριαλιστές και τους υποκινητές της έχθρας και του μίσους.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και την νεολαία να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο μέσο την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας, της Συρίας και ιδιαίτερα της περιοχής του Κουρδιστάν και να απαιτήσουν την επείγουσα μαζική αποστολή διεθνούς βοήθειας  για  την άμεση κάλυψη των αναγκών των πληγέντων.

---

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ | Ταξική Αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας - Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους

Μια τραγωδία εξελίσσεται στη γειτονική Τουρκία και στην Συρία και ιδιαίτερα στην περιοχή του Κουρδιστάν. Δύο σεισμοί μεγέθους 7,8 και 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ισοπέδωσαν πόλεις και χωριά ενώ ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων αυξάνεται δραματικά.

Βολεύει να ρίξουν τις ευθύνες στον «φταίχτη» που λέγεται σεισμός και όχι στην πολιτική που χτίζει χαρτόκουτα για σπίτια σε σεισμογενείς περιοχές. Υπόλογοι όμως για αυτήν την τραγωδία και το μαζικό έγκλημα είναι το καπιταλιστικό σύστημα και ο τρόπος λειτουργίας του! 

Το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του, οι κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστές που ήδη σχεδιάζουν τα πολιτικά παιχνίδια που θα παίξουν, αξιοποιώντας την καταστροφή αυτή για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Άλλωστε, το σάπιο αυτό σύστημα, δεν μετρά τις ζωές και τους κόπους των ανθρώπων του λαού γιατί τους θεωρεί αναλώσιμους.

Απέναντι σε όλους αυτούς, να αναδείξουμε την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, κόντρα στο μίσος που καλλιεργούν.

Δείχνουμε έμπρακτα την ταξική αλληλεγγύη μας. Γιατί οι λαοί πρέπει να ζήσουν και θα ζήσουν!

---

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ | Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών! Για τους σεισμούς σε Τουρκία, Συρία και στην περιοχή του Κουρδιστάν!

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δοκιμαζόμενους από τους φονικούς σεισμούς λαούς της Τουρκίας, της Συρίας και της περιοχής του Κουρδιστάν, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών χιλιάδων ανθρώπων και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Παρόλο που οι σεισμοί αποτελούν πράγματι φυσικά φαινόμενα με δυνητικά τεράστια ένταση, το επίπεδο καταστροφής που προξενούν είναι αναντίστοιχο των δυνατοτήτων που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα. Κι όμως  αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους που συντηρείται από τη ληστρική εκμετάλλευση της φύσης και εις βάρος των λαών, μας αφήνει εκτεθειμένους στα κάθε λογής φυσικά φαινόμενα.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη βάση της κερδοφορίας χτίζονται κτίρια που δεν τηρούν τις αντισεισμικές προδιαγραφές ή που χτίζονται σε ασταθές έδαφος! Δεν είναι τυχαίο που την πληρώνει πάντα ο απλός λαός και οι φτωχογειτονιές με κακοχτισμένα και ανασφαλή κτήρια σε μια κοινωνία που η αξιοπρεπής και ασφαλής στέγαση είναι προνόμιο για λίγους.

Σε αυτές τις μαύρες μέρες που βιώνουν οι γείτονές μας, η απάντηση βρίσκεται στην λαϊκή αλληλεγγύη και στην πάλη για το δικαίωμα στη ζωή, κόντρα στον καλλιεργούμενο εθνικιστικό παροξυσμό από τις αστικές τάξεις τόσο της Ελλάδας και όσο της Τουρκίας .Στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν ρόλο και θέση στο γεωπολιτικό ταμπλό, ενισχύουν τον εθνικισμό, δίνουν γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές και δεν θα διστάσουν να σύρουν τους λαούς στη σφαγή.

Οι λαοί όμως δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Καλούμε το λαό της Ελλάδας, κάθε νέο και νέα,  να γυρίσει την πλάτη στο μίσος, τον εθνικισμό και τις ληστρικές βλέψεις των ντόπιων εκμεταλλευτών του και να σταθεί αλληλέγγυος στον γειτονικό λαό της Τουρκίας, της Συρίας και του Κουρδιστάν με κάθε δυνατό μέσο. Να αιτηθεί την άμεση αποστολή διεθνούς βοήθειας για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων.

---

Μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης:

Κουβέρτες, Γάλα σε σκόνη, Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες, Απορρυπαντικά ρούχων, Ορούς, Γάζες, Χανζαπλαστ, Είδη ατομικής υγιεινής 

Χώροι συλλογής των υλικών:

ΑΘΗΝΑ: Εκτός των Τειχών, Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σφεντόνα, Συγγρού 24, 2ος όροφος
ΞΑΝΘΗ: Ρωγμή, Μ.Βόγδου 20, 4ος όροφος
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ζάλο, Λεωφόρος Τρικούπη Χαρίλαου 21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Αριστερό Στέκι Νεολαίας, Κουγκίου 23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου