Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

ΚΚΕ (μ-λ) | Πρόταση πλατιάς πανελλαδικής αντιπολεμικής κοινής δράσης μέσα στο Φλεβάρη

Ενάντια στο πόλεμο και τους αντιδραστικούς ανταγωνισμούς 

Για τη φιλία και το κοινό μέτωπο των λαών

Στις 24 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το ξέσπασμα του άδικου πολέμου –στην καρδιά της Ευρώπης– που έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές, έχει αφήσει πολύ περισσότερους σακατεμένους και με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες. Τίποτα δεν δείχνει ότι πρόκειται να σταματήσει σύντομα, με τη Δύση να εξοπλίζει καθημερινά το καθεστώς του Κιέβου και τη Ρωσία να εκτοξεύει συχνά απειλές έως και για χρήση πυρηνικών όπλων. Τόσο η «δημοκρατία» και «ελευθερία» δυτικής προέλευσης, όσο και η «απελευθέρωση» της Ανατολικής Ουκρανίας αποδείχθηκαν οι μεγαλύτερες απάτες-προσχήματα. Οι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις είναι αγεφύρωτες.

Με φόντο αυτήν την επικίνδυνη πολεμική όξυνση, στη χώρα μας ο αντιδραστικός ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός καλά κρατεί. Τα επεισόδια και οι εμπλοκές έχουν γίνει ρουτίνα και η κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών επιταχύνεται. Οι δύο χώρες οδεύουν προς εκλογές, μέσα σε ένα εθνικιστικό κλίμα και αλληλοαπειλές των αρχουσών τάξεων που προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια των ιμπεριαλιστών και να αναβαθμίσουν την παρουσία τους στη περιοχή. Οι λαοί μας κινδυνεύουν να αλεστούν στις μυλόπετρες αντιλαϊκών σχεδίων, τόσο στο πλαίσιο της κεντρικής αναμέτρησης που εξελίσσεται, όσο και για αλλότρια συμφέροντα σε Αιγαίο, Κύπρο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Όσο κι αν η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει στις αντιδραστικές δυνάμεις, η δυνατότητα παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα σε αυτοτελή, ταξική βάση είναι αναγκαία και μπορετή. Το παρελθόν το αποδεικνύει, και το παρόν και το μέλλον το ζητούν επιτακτικά. Όσοι πίστευαν ότι το ουκρανικό θα τελείωνε σε λίγες εβδομάδες ή μήνες, όσοι θεωρούν ότι τα ελληνοτουρκικά είναι περίπου «σικέ», διαπιστώνουν σε κάθε βήμα της ζωής την έλλειψη της αντιπολεμικής αντιιμπεριαλιστικής πάλης, άμεσα συνυφασμένης με πλήθος αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων σε Ελλάδα και Τουρκία.

Το έλλειμμα αυτό χρειάζεται να καλυφθεί το ταχύτερο. Να ξαναπιάσει ο λαός μας το νήμα του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, να ορθώσει το ανάστημά του και να υπερασπιστεί τη ζωή και το μέλλον του. 

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταθέτει πρόταση πλατιάς πανελλαδικής αντιπολεμικής κοινής δράσης μέσα στο Φλεβάρη, 

με στόχο -στον ένα χρόνο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία- την όσο το δυνατόν μαζικότερη κινητοποίηση της εργατικής τάξης, των εργαζόμενων και του λαού μας.

  • ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ρωσία έξω από την Ουκρανία!
  • Μαζική λαϊκή πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!
  • Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο!
  • Καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές φονιάδες!
  • Έξω οι βάσεις από την Ελλάδα! - Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!
  • Όχι στον εθνικισμό, το σωβινισμό και τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Ζήτω η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου