Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής απορρίπτει τα αίτημα για διαγραφή του προστίμου των 18.000 ευρώ στο ΚΚΕ(μ-λ)

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα!
Στο δρόμο, με αγώνες θα υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες!


Την Τέταρτη 2/8, σε μια συνεδρίαση-παρωδία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, τέθηκε –με τον αριθμό 38– το θέμα του προστίμου των 18.000 ευρώ που επέβαλε η περιφέρεια Αττικής στο ΚΚΕ(μ-λ) με την αστεία αιτιολογία της διακινδύνευσης των χρηστών των οδών όπου αφισοκόλλησε η οργάνωσή μας.

Η επιβολή του προστίμου, που πότε δεν συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε συνδυασμό με το πρόστιμο του Δήμου Αθηναίων (5.400 ευρώ) που προηγήθηκε, οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση που δημιουργεί προηγούμενο. Προηγούμενο σύμφωνα με το οποίο μπορούν να επιβάλλονται πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε κόμματα και οργανώσεις, σε σωματεία, συλλόγους και συλλογικότητες, για δήθεν αφισορρύπανση σε κάθε πολιτική και κινηματική ενεργοποίησή τους.

Τα γαλάζια στελέχη της αυτοδιοίκησης -Πατούλης (πρόσφατα αποπεμφθείς για ένα ζεϊμπέκικο;) και Μπακογιάννης- υλοποιούν στην πράξη την πολιτική κατεύθυνση της ΝΔ να βάλει στο γύψο κάθε φωνή που αντιπαρατίθεται στις αντιλαϊκές επιλογές της. Ταυτόχρονα δίνουν γραμμή για το πώς οι επικεφαλής των άλλων περιφερειών και των δήμων πρέπει να αντιμετωπίζουν το λαϊκό μέσο καταγγελίας και διακίνησης ιδεών, την αφίσα και την προκήρυξη.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Με μία ώρα καθυστέρηση για να εξασφαλιστεί απαρτία. Με πολλές τηλε-απουσίες και με αρκετές τηλε-παρουσίες που ήταν σε θέρετρα διακοπών!

Η διαδικασία εξελίχτηκε υπερηχητικά! Με την παρουσίαση των τίτλων των θεμάτων που αφορούσαν αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και την επαναλαμβανόμενη φράση του προέδρου του συμβουλίου «εγκρίνεται»! Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ακροδεξιά και φασιστικά κατακάθια του περιφερειακού συμβουλίου δεν έφεραν την παραμικρή αντίρρηση στις εισηγήσεις της πλειοψηφούσας δεξιάς παράταξης.

Έφτασε, έτσι, γρήγορα και η ώρα να συζητηθεί το θέμα της επιβολής του προστίμου των 18.000 ευρώ στο ΚΚΕ(μ-λ). Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα του προστίμου τέθηκε στην ημερήσια διάταξη όχι ως επιλογή της διοίκησης της περιφέρειας, αλλά ως αποτέλεσμα της αποφασιστικής και μαχητικής παρέμβασης μελών του ΚΚΕ(μ-λ) στην προηγούμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Όταν δόθηκε ο λόγος στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ(μ-λ), αυτός παρουσίασε τις απόψεις της οργάνωσης, κατήγγειλε την πολιτική δίωξη και την απόπειρα οικονομικού στραγγαλισμού της οργάνωσης, και δήλωσε ότι το πρόστιμο δεν θα πληρωθεί. Απαίτησε, δε, την άνευ ορών διαγραφή του.

Την άποψή του ΚΚΕ(μ-λ) στήριξε αποφασιστικά και συναγωνιστικά η εκπρόσωπος της «Αντικαπιταλιαστικής Ανατροπής» που –εκτός των άλλων– ανέφερε πως η περιφέρεια επέβαλε πρόστιμα και σε άλλους συνδυασμούς, όμως η περίπτωση του ΚΚΕ(μ-λ) διαφέρει, αφού δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση και το ποσό των 18.000 ευρώ ισοδυναμεί με οικονομική, άρα και πολιτική, ασφυξία.

Η πλειοψηφούσα παράταξη (του πρώην) Πατούλη προσπέρασε το ζήτημα της πολιτικής δίωξης, αρνήθηκε να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία και δήλωσε –σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος– ότι απλά εφαρμόζει το νόμο για την αφισορρύπανση.

Ξαφνικά ξυπνήσαν από το λήθαργο της καλοκαιρινής ραστώνης τα ακροδεξιά και φασιστικά κατακάθια, και απήγγειλαν δεκάρικους περί αυστηρής εφαρμογής των νομών κ.λπ. και ένας από δαύτους (εκλεκτός επιχειρηματικών κύκλων) δήλωσε πως ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ(μ-λ) που συμμετείχε στη τηλε-συνεδρίαση έπρεπε ήδη να είναι πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για τη συμπεριφορά του στην προηγούμενη συνεδρίαση της Περιφέρειας.

Στη προσπάθεια να ξανατεθεί από μεριάς του ΚΚΕ(μ-λ) το ζήτημα των προστίμων και να καταγγελθεί η φασιστική πρόκληση, ο πρόεδρος του συμβουλίου επέλεξε να κλείσει το μικρόφωνο και να λήξει το θέμα.

Δεν μας αιφνιδιάζει ούτε μας τρομάζει η απόφαση της Περιφέρειας να μην υπαναχωρήσει. Έτσι κι αλλιώς, η διέξοδος είναι στους αγώνες, στο δρόμο, και σε αντιπαράθεση με το σύστημα και τους μηχανισμούς του.

Το ΚΚΕ(μ-λ) θα συνεχίσει να απευθύνεται σε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, σε εργατικά σωματεία, σε φοιτητικούς συλλόγους, σε οργανώσεις και συλλογικότητες, καλώντας τους να καταγγείλουν αυτήν τη μεθόδευση. Με όπλο την αγωνιστική αλληλεγγύη θα σπάσουμε στην πράξη, στους δρόμους, κάθε τέτοια –φασιστικής έμπνευσης– απαγόρευση!

Πέμπτη 3/8/2023
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου