Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Ανταπόκριση από την συγκέντρωση καταγγελίας των πυρκαγιών στη Νέα Αγχίαλο

 Την Τρίτη 1/8 στην πλατεία Αγ. Νικολάου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για την καταγγελία της δολοφονικής κυβερνητικής πολιτικής, που καίει τις περιουσίες και τις ζωές του λαού μας.

Συμμετείχαν το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, το ΣΕΚ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ(μ-λ), οι οποίες οργανώσεις κρέμασαν τα πανό τους και ορισμένες απ’ αυτές μοίρασαν και ανακοινώσεις.

Το ΚΚΕ(μ-λ) παρέμβηκε με πανό, με ανακοινώσεις απ’ το μεγάφωνο και με μοίρασμα προκηρύξεων. Κατήγγειλε στον λαό τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών και γενικά την ύπαρξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε κατοικημένες περιοχές. Έκανε λόγο και για τις πυρκαγιές στις βιομηχανικές περιοχές, που προξένησαν περιβαλλοντική καταστροφή και εγκλώβισαν πολλούς εργάτες.

Το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, που βγάζει εκατομμύρια από την εκμετάλλευση των εργατών, θεωρεί κοστοβόρο να χρηματοδοτήσει υποδομές, μέτρα πρόληψης και πυρόσβεσης. Οι πολιτικοί του εκφραστές επικαλούνται την «κλιματική αλλαγή» και αδιαφορούν για τις ζωές μας. Από την άλλη, είναι πρόθυμοι να εκπληρώσουν και την τελευταία επιθυμία των ιμπεριαλιστών φονιάδων και σε κάθε γωνιά της χώρας βάζουν και από μια αμερικανονατοϊκή βάση. Σιγοντάρονται, βέβαια, και από τους «τοπικούς άρχοντες» (δήμους, περιφέρειες), οι οποίοι τους στηρίζουν σε ιδεολογικό επίπεδο και είναι συνένοχοι στην έλλειψη πυροπροστασίας.

Γι’ αυτό και ο λαός χρειάζεται να αντισταθεί σε αυτή την πολιτική. Δεν έχει τίποτα να συζητήσει με τους εκμεταλλευτές και τους φονιάδες του, «μικρούς και μεγάλους». Μέσα από την οργανωμένη πάλη του, θα σταματήσει αυτή την άνευ προηγουμένου καταστροφή και θα διεκδικήσει ξανά το δικαίωμά του στη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου