Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

ΒΟΛΟΣ | Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) στην απογευματινή πορεία την Παρασκευή 9/2, στις 18:00, από το Θόλο

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!

Ο αγώνας που δίνουν, είναι αγώνας όλου του λαού!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ | 9 ΦΛΕΒΑΡΗ | 6μμ | ΘΟΛΟΣ

Οι αγρότες διεκδικούν τα δικαιώματά τους απέναντι σε μια βαθιά αντιαγροτική πολιτική που επιβάλλουν η κυβέρνηση, η ΚΑΠ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια πολιτική που χρόνο με το χρόνο φτωχοποιεί τους αγρότες, οδηγεί σε εγκατάλειψη καλλιεργειών, ερημώνει τα χωριά, ξεκληρίζει τους φτωχομεσαίους, φέρνει συγκέντρωση της γης και της παραγωγής από επιχειρηματίες νεο-τσιφλικάδες και νεο-τσελιγκάδες και βαθαίνει τη διατροφική εξάρτηση της χώρας. Πόσο μάλλον οι αγρότες στη Θεσσαλία, όπου οι πλημμύρες άφησαν χιλιάδες αγροτικές οικογένειες χωρίς σοδιά και χωρίς εισόδημα.

Οι φοιτητές αντιστέκονται στην πολιτική της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Υπερασπίζονται το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλο το λαό. Κόντρα στους ταξικούς φραγμούς, όπως η επιβολή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, που θα φτιάξουν μια ακριβή εκπαίδευση όπου δε θα χωράει τα παιδιά του φτωχού λαού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ , από την μια προσπαθεί να αποφύγει την παραπέρα όξυνση των κινητοποιήσεων των αγροτών παίζοντας το χαρτί του διαλόγου και από την άλλη απαντάει στις νεολαιίστικες κινητοποιήσεις με καταστολή, χημικά, ξύλο, συλλήψεις, εισαγγελικές παρεμβάσεις.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ και όλοι οι κολαούζοι και υπερασπιστές του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, λοιδωρούν και ρίχνουν τόνους λάσπης απέναντι στον δίκαιο ξεσηκωμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς και της σπουδάζουσας και μαθητικής νεολαίας. Μάταια προσπαθούν να πείσουν το λαό να στηρίξει την βαθιά ταξική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Γιατί την ίδια στιγμή, οι αυξήσεις των τιμών και η ακρίβεια σπάνε κόκκαλα και ο εργαζόμενος λαός προσπαθεί να τα φέρει βόλτα. Γιατί τα εργασιακά δικαιώματα βρίσκονται καθημερινά υπό αμφισβήτηση και το μέλλον των παιδιών μας προμηνύεται σκοτεινό και αβέβαιο. Γιατί όποιος τολμάει να σηκώσει κεφάλι έρχεται αντιμέτωπος με την τρομοκρατία, τα γκλοπ, τις συλλήψεις.

Μόνη λύση είναι ο λαός να πάρει την υπόθεση της ζωής του στα δικά του χέρια. Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της φασιστικοποίησης και της εξάρτησης, πρέπει να βρει απέναντί της τους εργαζόμενους και το λαό μαζί με τη νεολαία! Να αντιστέκονται μαζικά, να διεκδικούν αποφασιστικά τα δίκια τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου