Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Φοιτητές - Αγρότες: Οι αγώνες μας θα νικήσουν!

 Το ποτάμι της οργής έχει ξεχειλίσει, τα τρακτέρ κατεβαίνουν στους δρόμους, μπλόκα έχουν στηθεί σε ολόκληρη την χώρα με τους αγρότες να ξεσηκώνονται ενάντια στις πολιτικές που θέλουν να τους αφανίσουν. Κτηνοτρόφοι, γεωργοί, μελισσοκόμοι, το σύνολο της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς από κοινού αγωνίζονται για την επιβίωση τους. Οι πλημμύρες και οι καταστροφές, οι τιμές των προϊόντων τους που είναι αναντιστοιχίες με αυτές του κόστους παραγωγής και οι αντιαγροτικές πολιτικές συμπιέζουν διαρκώς το εισόδημα των αγροτών προς τα κάτω. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες και τα ψίχουλα που έταξε ο πρωθυπουργός στην συνάντηση που είχε μαζί τους δεν μπορούν να ισοφαρίσουν την καταστροφή που έχουν υποστεί χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά. Όλα δείχνουν πως αυτές οι κινητοποιήσεις που συνεχώς πυκνώνουν δεν γίνονται για την «τιμή των όπλων». Είναι κινητοποιήσεις που προκύπτουν από την συσσωρευμένη αγανάκτηση της αγροτιάς. Την ίδια αγανάκτηση εκφράζουν και οι αγρότες ολόκληρης της Ευρώπης που βρίσκονται και αυτοί στο δρόμο με κοινά προβλήματα και κοινές διεκδικήσεις.

Εμείς οι φοιτητές που με αποφασιστικότητα έχουμε μπει σε τροχιά αγώνων πρέπει από κοινού να χτίσουμε κοινό μέτωπο αντίστασης με την αγροτιά και τον λαό για να ανατραπεί η πολιτική που προχωρά σε νέο χτύπημα των δικαιωμάτων μας. Οι καταλήψεις μας που συνεχίζονται και οι μαζικές μας διαδηλώσεις πρέπει να συναντηθούν με τα μπλόκα και τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση θα στριμωχτεί ακόμα περισσότερο όταν οι αγώνες των φοιτητών, των αγροτών και των εργαζομένων συντονιστούν και από κοινού παλέψουν για την δουλειά, την σοδιά και τις σπουδές τους.

Κοινά προβλήματα, κοινοί και οι εχθροί μας:

Σε ό,τι ξεσπά, κυβέρνηση και υπουργεία απαντούν με τρομοκρατία και καταστολή. ΜΑΤ και ξύλο στις σχολές, το ίδιο και στα αγροτικά μπλόκα, εισαγγελικές παρεμβάσεις για όσους κλείνουν τους δρόμους αλλά και για όσους κάνουν καταλήψεις. Οι βιομηχανία των αγροτοδικίων και των πειθαρχικών ζεσταίνει για άλλη μια φορά τις μηχανές της. Η ένταση της φασιστικοποίησης φανερώνει τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στο νέο κύμα κινητοποιήσεων.

Η επίθεση που δεχόμαστε φοιτητές και αγρότες έχει κοινή πηγή και αυτή δεν είναι άλλη από τις πολιτικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Είναι οι πολιτικές της ΕΕ και των μηχανισμών της που με τον «Ευρωπαϊκό χώρο εκπαίδευσης» και τον ΟΟΣΑ χτυπούν το δικαίωμα μας στις σπουδές και με την «Κοινή Αγροτική Πολιτική» στερούν το δικαίωμα των αγροτών να ζήσουν δουλεύοντας στη γη τους. Με αυτούς πρέπει να αναμετρηθούμε!

Μοναδική μας επιλογή ο κοινός αγώνας με τον λαό, την αγροτιά και τους εργαζομένους στην πάλη ενάντια στις πολιτικές που θέλουν να ισοπεδώσουν τα δικαιώματά μας.
  • ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ!

  • ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

  • ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου