Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Αποχή από τις Ευρωκάλπες!



ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ!

Παλεύουμε για ένα μέλλον χωρίς τυράννους και εκμεταλλευτές

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΚΑΛΠΕΣ

Σε προεκλογικό «πυρετό» βρίσκεται το σύστημα ενόψει ευρωεκλογών! Τα ζητήματα της φτώχειας, της ακρίβειας, του πολέμου και της εξαθλίωσης «ξεχνιούνται»! Το ζητούμενο τώρα είναι να «πειστεί» για μια ακόμα φορά ο λαός να προσέλθει στις ευρωκάλπες που στήνουν οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Να πειστεί ότι αυτοί που του έχουν καταστρέψει τη ζωή, τάχα θέλουν την γνώμη των καταπιεσμένων στο Ευρωκοινοβούλιο τους. Να νομιμοποιήσει με την ψήφο του τον νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζουν για τους λαούς της Ευρώπης!

Μας λένε «Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη» για να μας πείσουν ότι η φυλακή της ΕΕ είναι μονόδρομος για τους λαούς! Ότι η «σταθερότητα» της φτώχιας, της πείνας και της εξαθλίωσης για τους λαούς είναι ο ρεαλισμός του σήμερα. Ότι με την ψήφο μας στην βιτρίνα του «ευρωκοινοβουλίου» τάχα μπορούμε να επηρεάζουμε τις αποφάσεις. Λες και δεν γνωρίζουμε ότι κάθε απόφαση της ΕΕ περνά μέσα από τις κυβερνήσεις των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών και δεν χρειάζεται ούτε επικύρωση από το «ευρωκοινοβούλιο».

Η ΕΕ δεν είναι των λαών, είναι των ιμπεριαλιστών!

Όσο και εάν προσπαθούν να κάνουν το μαύρο – άσπρο, οι λαοί της Ευρώπης γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ΕΕ δεν έχει φτιαχτεί για να ενώσει τους λαούς κάτω από τα «ευρωπαϊκά ιδεώδη» αλλά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών! Οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ (Γαλλία-Γερμανία) χρησιμοποιούν την ΕΕ για να καταληστεύσουν τις εξαρτημένες χώρες-μέλη όπως η Ελλάδα. Καταστρέφουν ολόκληρες οικονομίες και δημιουργούν οικονομίες «παραρτήματα» που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Την ίδια στιγμή, περνούν μέτρα και κατευθύνσεις που χτυπούν κοινωνικά, εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα! Όλα πάντα κάτω από την ομπρέλα του “ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου”! Έτσι η «δημοκρατική» ΕΕ, δεν χάνει ευκαιρία να αποδείξει πόσο είναι «των λαών» όταν απαντάει στους αγώνες των καταπιεσμένων με καταστολή, τρομοκρατία, καταστάσεις «εκτάκτου ανάγκης», διώξεις και απαγορεύσεις!

Χρησιμοποιεί την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων» για να θεσμοθετήσει τον αντί-κομμουνισμό και να χτυπήσει τους λαούς που αγωνίζονται! Προσχηματικά «αγωνιά» για την άνοδο της ακροδεξιάς, που έρχεται ως αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας, φτώχειας αλλά και φασιστικοποίσης που η ίδια προωθεί!

Όχι στην εκμετάλλευση, την εξαθλίωση και τον πόλεμο!

Την ίδια στιγμή, που τάχα ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ΕΕ πρωτοστατεί σε πολεμικές επεμβάσεις, σφαγές λαών και κομμάτιασμα χωρών!

  • Έχει ενεργό ρόλο στο μέτωπο της Ουκρανίας, συμβάλλοντας στην συνέχιση του άδικου πολέμου! Τροφοδοτεί το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου (με τις επιταγές των ΗΠΑ) ενώ προετοιμάζει τους λαούς της Ευρώπης για τον πόλεμο μιλώντας για «πολεμικές οικονομίες»!
  • Στηρίζει την γενοκτονία του Παλαιστινιακό λαού, τα εγκλήματα του σιωνιστικού κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ ενώ απαγορεύει κάθε έκφραση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη!
  • Χρησιμοποιεί όσους πρόσφυγες και μετανάστες χρειάζεται ως φτωχό εργατικό δυναμικό ενώ τους υπόλοιπους τους πνίγει στα «ευρωπαϊκά σύνορα» ή τους φυλακίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης!

45 χρόνια ένταξης στην ΕΟΚ-ΕΕ-ΟΝΕ
έχουν αφήσει την χώρα κατεστραμμένη!

Οι πολιτικές που έχουν φέρει τις τελευταίες δεκαετίες οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ, έχουν αφήσει τη χώρα μας διαλυμένη και διαμορφωμένη στα μέτρα τους! Τα αποτελέσματα τα ζουν λαός και νεολαία:

  • Σμπαράλιασμα της βιομηχανίας και της παραγωγής της χώρας με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για στροφή στις υπηρεσίες.
  • Την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που οδήγησε στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς αλλά και στην διατροφική εξάρτηση της χώρας από εισαγωγές.
  • Τα μνημόνια και τις πολιτικές που έφεραν τον εργασιακό μεσαίωνα, εφαρμόζοντας μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα, όπως την κατάργηση του 8ώρου, των συλλογικών συμβάσεων, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Το χτύπημα στο δικαίωμα στην Υγεία και την Παιδεία!
  • Την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας!
  • Την ένταση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και μιας σειράς από παροχές που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη και στον πνιγμό και την καταστροφή της Θεσσαλίας
  • Εξοπλιστικά προγράμματα που πιστοποιούν ότι η χώρα θα «ματώσει» για τα αφεντικά της ενώ τα οικονομικά βάρη που φέρνουν πέφτουν στις πλάτες του λαού!

Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές έχουν διαμορφώσει ένα σκηνικό κερδοφορίας πάνω στις πλάτες του λαού, της εργατιάς και της νεολαίας, με την εξαρτημένη αστική τάξη να γίνεται διαμεσολαβητής στην μεταφορά του πλούτου από τα «κάτω προς τα πάνω» και από το εσωτερικό της χώρας στις «τσέπες» των ιμπεριαλιστών! Έτσι τάχα με τα παραμύθια για τα «Ταμεία Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης» θέλουν να μας πείσουν ότι έρχονται καλύτερες μέρες ενώ οι πολιτικές που εφαρμόζουν διασφαλίζουν ότι όποια «ανάπτυξη» έρχεται είναι για τους λίγους! Το μόνο που φέρνουν στον λαό είναι η «σταθερότητα» της φτώχειας και της εξαθλίωσης!


Αλληλεγγύη - κοινή πάλη εργατών - λαών - μεταναστών/προσφύγων!

Χιλιάδες γραμμές γράφονται καθημερινά από το σύστημα για να μπορέσουν να πείσουν τον λαό ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος, ότι είναι στο συμφέρον μας η παραμονή μας εκεί. Ότι είμαστε ανίσχυροι και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς προστάτες! Ότι η υποταγή μας στους μεγάλους ιμπεριαλιστές και στις πολιτικές τους είναι η μόνη «ρεαλιστική» πρόταση. Στην πραγματικότητα θέλουν να πείσουν τους λαούς της Ευρώπης ότι η μόνη ελπίδα να δούνε άσπρη μέρα είναι να διαλέξουν έναν καλό διαχειριστή ο οποίος θα «τα λέει καλά» όταν βρίσκεται στην βιτρίνα του ευρωκοινοβουλίου.

Όμως οι λαοί της Ευρώπης έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κυβερνηθούν με τους όρους του χθες. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών απέναντί στην αντι-αγροτική πολιτική της ΕΕ και την ΚΑΠ, οι μεγάλες απεργίες ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας, οι εργατικές κινητοποιήσεις σε μια σειρά από χώρες, μέχρι και οι εκατοντάδες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό δείχνουν ότι η «Ευρώπη των λαών» (όπως και η απελευθέρωση και η κυριαρχία όλων των λαών του πλανήτη), δεν μπορεί να έρθει πάρα μόνο μέσω μιας διαδικασίας αγώνα και πάλης! Έξω και κόντρα σε κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό όπως η ΕΕ πού είναι φτιαγμένη μόνο για τα συμφέροντα των λίγων. Με την πραγματική αλληλεγγύη των λαών, κόντρα στον φασισμό και τις δυνάμεις της αντίδρασης που απελευθερώνουν και τροφοδοτούν οι πολιτικές της ΕΕ! Αυτή είναι η κατεύθυνση που χρειάζεται η πάλη των εργατών και των λαών. Για  ένα μέλλον χωρίς τυράννους και εκμεταλλευτές!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία να γυρίσουν την πλάτη τους στο «πανηγύρι» που στήνουν οι ιμπεριαλιστές! Να μην αποδεχτούμε τους εκβιασμούς που παρουσιάζουν την ιμπεριαλιστική εξάρτηση από την ΕΕ ως μονόδρομο! Μόνο η στάση της ΑΠΟΧΗΣ από τις ευρωεκλογές αποτελεί την συνέχεια της θέσης για «ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΕ»! Γιατί δεν νοείται από την μια η εναντίωση στον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό της ΕΕ και από την άλλη η συμμετοχή στις ευρωκάλπες!

Να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στον δρόμο του αγώνα και του κινήματος! Να ενισχύσουμε την πάλη μας στην κατεύθυνση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. Να βγούμε στους δρόμους και να συγκροτήσουμε ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ενάντια στο σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Να παλέψουμε ενάντια σε ξένους και ντόπιους εκμεταλλευτές, να σπάσουμε τα ιμπεριαλιστικά δεσμά που «πνίγουν» τον λαό και την νεολαία! Να εναντιωθούμε στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ αλλά και στους τυχοδιωκτισμούς των εξαρτημένων αστικών τάξεων!  Να βροντοφωνάξουμε ενάντια στον ΠΟΛΕΜΟ και τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, και υπέρ στην αλληλεγγύη των λαών!

Να γυρίσουμε την πλάτη στους «ψεύτικους σωτήρες» που υπόσχονται μια τάχα πιο «ανθρώπινη» ΕΕ. Που διαστρεβλώνουν τον ρόλο της και καλούν τον λαό να συναινέσει την εξαθλίωση του! Που θέλουν τον λαό σκυφτό και υποταγμένο στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά! Να καταγγείλουμε το ψηφοθηρικό «ξέπλυμα» της ΕΕ από δυνάμεις του συμβιβασμού που στο όνομα της Αριστεράς  μιλούν για μια «Ευρώπη των λαών» που θα έρθει μέσω της (ευρώ)κάλπης.

Την Κυριακή 9 Ιούνη ο λαός να ΑΠΕΧΕΙ μαζικά από τις ιμπεριαλιστικές κάλπες και να δώσει μήνυμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στους καθημερινούς αγώνες για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου