Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση-Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) για την παρουσία των αμερικανονατοϊκών στην πόλη μας και τον ερχομό των πολεμικών τους μηχανών


Βόλος, 24/10/2019

Καταφθάνουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αύριο Παρασκευή 25/10 στο λιμάνι του Βόλου αμερικάνικα ελικόπτερα (Apache, BlackHawk, Chinook) αλλά και πολεμικό υλικό, ενώ βρίσκονται ήδη στην πόλη μας Αμερικάνοι στρατιωτικοί.  

Η ντόπια κεφαλαιοκρατία, η κυβέρνηση και τα κόμματά της, παραδίνουν αέρα, γη και ύδωρ στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, αλυσοδένουν το λαό και τη χώρα στο άρμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και την εμπλέκουν στους πολεμικούς σχεδιασμούς των Αμερικάνων, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις τυχοδιωκτικές φιλοδοξίες τους για αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου. 


Το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε και να ζούμε ειρηνικά κάθε άλλο παρά διασφαλίζεται με την παρουσία των αμερικανονατοϊκών, στην πόλη μας, στη Θεσσαλία και τη χώρα. Οι ανταγωνισμοί και οι πόλεμοι που υποδαυλίζουν οι ιμπεριαλιστές,  βάζουν σε κίνδυνο το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Ούτε φυσικά η παρουσία των αμερικανονατοϊκών αλλάζει τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, φτώχειας και ανεργίας, που έχει διαμορφώσει η αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν να καλωσορίσουμε το δολάριο οι πρόθυμοι απολογητές του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, η δουλειά και η ζωή με δικαιώματα κατακτιούνται μόνο μέσα από την πάλη των εργαζόμενων και του λαού.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο στον Βολιώτικο λαό, την παρουσία των αμερικανονατοϊκών στην πόλη μας και τη Θεσσαλία.

Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών και σε στόχο των όπλων των αντιπάλων τους. Να ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ τους αγώνες μας για να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί επίσης κάθε αριστερή, κινηματική και δημοκρατική δύναμη που έχει ή θέλει να έχει αναφορά στο λαό και την πάλη του να πάρει θέση απέναντι στην παρουσία των φονιάδων των λαών στην πόλη και την περιοχή.

  • Έξω οι φονιάδες των λαών από την πόλη μας
  •  Έξω οι βάσεις του πολέμου
  •  Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου