Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία: δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό για το μητρώο

Υπερασπιζόμαστε την οργάνωση των αγώνων μας και τη συλλογική δράση!

Με το άρθρο 20 του ν.4557/2018, που σημειωτέον ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θεσπίστηκε το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων όπου όλες «οι εταιρικές και άλλες οντότητες που έχουν έδρα στην Ελλάδα ή ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα που φορολογείται στην Ελλάδα υποχρεούνται να συλλέγουν και να φυλάσσουν σε ειδικό μητρώο που τηρούν στην έδρα τους, επαρκείς, ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με τους πραγματικούς δικαιούχους τους». Σκοπός είναι να λάβουν γνώση «οι αρμόδιες εισαγγελικές ή άλλες αρχές με ερευνητικές ή ελεγκτικές αρμοδιότητες στον τομέα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

Τι σημαίνει αυτό; Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οποιαδήποτε συλλογικότητα δρα στην Ελλάδα, από επιχειρήσεις μέχρι συλλόγους, οργανώσεις, σωματεία, κινήσεις, θα πρέπει να «φακελώσει», στην πραγματικότητα, τα μέλη της μέχρι 1 Νοεμβρίου 2019 και μάλιστα υπό την απειλή του εξοντωτικού προστίμου των 10.000 ευρώ!! Απαραίτητη δε προϋπόθεση να έχει κωδικούς taxisnet που σημαίνει να έχει ΑΦΜ και ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση και έλεγχο των οικονομικών της.

Δεν είναι πρώτη φορά που το σύστημα προσπαθεί να βάλει χέρι σε ό,τι κινείται και το απειλεί. Το 2000, επιβλήθηκαν τα πρώτα εξοντωτικά πρόστιμα στις οργανώσεις και κόμματα που συμμετείχαν τότε στις βουλευτικές εκλογές και δεν δέχθηκαν να υποβάλουν σε έλεγχο τα οικονομικά τους, τα λιγοστά, δηλαδή, έσοδά τους που προέρχονται μονάχα από τις θυσίες των φίλων και των μελών τους. Γεγονός που επαναλαμβάνεται, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο πιεστικά και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ακολούθησε η υποχρέωση όλων των σωματείων, συλλόγων και κινήσεων να αποκτήσουν ΑΦΜ και να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις με πρόστιμα που φτάνουν και τα 100 ευρώ για κάθε έτος. Ακολούθησε το ντου του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά, το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του ΣΥΡΙΖΑ, με καταληκτική ημερομηνία την 1 Νοεμβρίου 2019 και ο πρόσφατος “αναπτυξιακός” νόμος της ΝΔ με το Γενικό Μητρώο των συνδικαλιστικών οργανώσεων, την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων για την κήρυξη απεργίας και τη δημιουργία ιστοσελίδας για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων ώστε να… περιοριστεί το φαινόμενο της αφισοκόλλησης!!

Το σύστημα θέλει να φακελώσει και να ελέγξει τη δράση μας. Μας θέλει άβουλους, ανενεργούς και εξ αποστάσεως, χωρίς όργανα πάλης και διεκδίκησης. Θέλει να αποκλείσει κάθε πιθανότητα οργάνωσης αντιστάσεων, αγώνων και διεκδικήσεων. Μας θέλει στο περιθώριο και γιατί όχι, στα εδώλια των δικαστηρίων με εξοντωτικά πρόστιμα στις πλάτες μας. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες της υποχώρησης του κινήματος μας φοβάται. Φοβάται τη δύναμη που έχουν οι συλλογικοί μας αγώνες όταν γίνονται οργανωμένα, μαζικά, με συνέπεια και προοπτική.

Απέναντι στη νέα αυτή επίθεση η ΓΣΕΕ σιωπά, ενώ η ΑΔΕΔΥ, όχι μόνο δεν ορθώνει το ανάστημά της, αλλά συμμορφώνεται πρώτη, δίνοντας το «καλό παράδειγμα» και βομβαρδίζει τα σωματεία, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, με οδηγίες υποταγής στις απειλές. Κρύβεται πίσω από την απειλή των προστίμων και όπως μας έστελνε στους... δικηγόρους για την διεκδίκηση των αναδρομικών, τώρα μας στέλνει στους… λογιστές.

Δεν πρέπει να πειθαρχήσουμε. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι στον εκβιασμό. Τα σωματεία μας ανήκουν, είναι τα όργανα πάλης μας, δεν τα χαρίζουμε στο κράτος.

-ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΤΡΩΟ
-ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
-ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ
-ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

http://taxikiporeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου