Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Μαζικότερη από πέρυσι ήταν η διαδήλωση του Πολυτεχνείου στο Βόλο

Μαζικότερη από πέρυσι και με παλμό ήταν και η διαδήλωση του Πολυτεχνείου στο Βόλο. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών ήταν νεολαίοι που συγκροτούσαν το μπλοκ των συλλόγων. Στελέχη αλλά και ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν και εδώ να πάρουν μέρος στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση, "κρυμμένοι" κάτω από τις σημαίες της ΕΛΜΕ. Οι φοιτητές όμως θεωρώντας πρόκληση την παρουσία τους στη διαδήλωση, μέσα από έντονες αντιπαραθέσεις,συνθήματα αλλά και έναν ελιγμό στο καθιερωμένο δρομολόγιο της διαδήλωσης, τους απομάκρυναν από τον κύριο όγκο της.



Στη διαδήλωση συμμετείχε η Λαϊκή Αντίσταση -ΑΑΣ με την ανακοίνωσή της, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, για την υπεράσπιση του λαϊκού Ασύλου, αλλά και για την αναγκαιότητα των αγώνων ενάντια στην παρουσία των αμερικάνικων βάσεων στην περιοχή, αλλά και ενάντια στη συνολικότερη επίθεση των δυνάμεων του συστήματος. Το ΚΚΕ(μ-λ) διακίνησε την ανακοίνωσή του. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις από την προηγούμενη μέρα, μαζί με τις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις, βρέθηκαν στο Θόλο με μικροφωνική, ανακοινώσεις, βιβλία και εφημερίδες, σε μια προσπάθεια να καλέσουν τους εργαζόμενους και το λαό του Βόλου να μαζικοποιήσουν την απογευματινή διαδήλωση.

Το ΚΚΕ μέσω της Επιτροπής Ειρήνης πραγματοποίησε πρωινή διαδήλωση προς το στρατόπεδο Γεωργούλα όπου διαμένουν Αμερικάνοι πεζοναύτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου