Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Σάββατο 9/11  στις 11.30πμ  στην πλ. Αγ.Νικολάου

Σε μια περίοδο όπου έχουν ξεκινήσει έναν νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού (μέτρα της Κεραμέως, «αναπτυξιακό» κτλ), η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό της αστικής τάξης, κάνει ολοένα και περισσότερες παραχωρήσεις στους αμερικανονατοϊκούς, δένοντας ακόμη πιο σφιχτά το λαό και τη χώρα στο άρμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Η δημιουργία αμερικάνικων βάσεων σε Στεφανοβίκειο και Λάρισα αποτελούν μια από τις δεσμεύσεις της συμφωνίας αορίστου χρόνου για τις βάσεις, που υπογράφηκε αρχές Οκτώβρη παρουσία του υπ. εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο. 

Οι τυχοδιωκτικές επιδιώξεις της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας για αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή, στη βάση του ανταγωνισμού της με τις αστικές τάξεις των γειτονικών χωρών και κυρίως της Τούρκικης, περνούν μέσα από την εξυπηρέτηση των αμερικάνικων σχεδιασμών. Έτσι ξεπουλάνε αέρα, θάλασσα και γη στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, που στόχο έχουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στο τρίγωνο Βαλκάνια -ΝΑ Μεσόγειος -Μέση Ανατολή προκειμένου να ανακόψουν τη διείσδυση και την επιρροή των αντιπάλων τους και κυρίως της Ρωσίας. Με αποτέλεσμα να εμπλέκουν το λαό και τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, βάζοντας στο στόχαστρο δικαιώματα και ζωές.

Η δημιουργία βάσεων επί της ουσίας σημαίνει:
 • Ότι ενισχύονται τα δεσμά της εξάρτησης από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό σε όλα τα επίπεδα. Οικονομικό, πολιτικό, γεωστρατηγικό, στρατιωτικό.
 • Ότι θα χρησιμοποιούν τον τόπο μας σαν ορμητήριο πολέμου για να αιματοκυλάν λαούς και να κομματιάζουν χώρες, δημιουργώντας καραβάνια προσφύγων και ξεριζωμένων!
 • Ότι ο τόπος μας αλλά και ο λαός μας γίνονται και στόχος των όπλων των αντιπάλων τους. Με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς να οξύνονται ολοένα και περισσότερο, οι νέες βάσεις καθιστούν αυτόματα τη Θεσσαλία μαγνήτη ολέθρου!
 • Πως υπάρχουν τοποτηρητές των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Μηχανισμοί ελέγχου και καταστολής. Όχι μόνο των αντιπάλων τους, αλλά και του λαού μας, των λαών της περιοχής και των αγώνων μας!
 • Μετατροπή της πόλης μας σε Τρούμπα με τους ράμπο τους να κυκλοφορούν ανενόχλητοι, χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτούν σε κανέναν, αφού για αυτούς ισχύει το καθεστώς της ετεροδικίας. 

Απέναντι σε όλο αυτό, η μόνη ουσιαστική απάντηση είναι η ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής πάλης στο κίνημα. Ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό, για την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών.

Να οργανώσουμε τους αγώνες μας και να αντισταθούμε μαζικά στην επίθεση και τη μετατροπή της Θεσσαλίας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Να διεκδικήσουμε ζωή, σπουδές και δουλειά με δικαιώματα. 

Να παλέψουμε στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης.

 • Έξω οι βάσεις-ορμητήρια πολέμου -Έξω το ΝΑΤΟ – Καμιά εμπλοκή της χώρας
 • Έξω οι Αμερικάνοι  φονιάδες των λαών!
 • Δε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους
 • Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες
 • Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από «προστάτες»
 • Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς με τους αγώνες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου