Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!


ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ  βρίσκεται η αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Συνεχίζοντας στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και εκμεταλλευόμενη την κινηματική αδράνεια που έφεραν οι αυταπάτες που κυριάρχησαν στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη και εφορμά σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Πίσω από τις φλυαρίες της για «ρεαλισμό» και κρύβεται η επιχείρηση υποταγής των εργαζομένων στις διαθέσεις του κεφάλαιου και των ιμπεριαλισμού. Πίσω από τις δηλώσεις της για ξεπέρασμα των «αγκυλώσεων» και των «ιδεοληψιών» κρύβεται η επίθεση ενάντια σε κάθε μορφή ταξικής οργάνωσης, ενάντια στους εργατικούς αγώνες και τις απεργίες.

Ο λεγόμενος «αναπτυξιακός» νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα (αυτό το αντεργατικό και αντιλαϊκό τερατούργημα), το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει για τον Γενάρη, αλλά και η κατάργηση ακόμη και μιας σειράς μικροπαραχωρήσεων που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, δείχνει ποιες είναι οι πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης και των ντόπιων και ξένων αφεντικών της:


  • Τα εργατικά δικαιώματα θυσία στο βωμό των συμφερόντων του κεφάλαιου και των λεγόμενων «επενδυτών».          
  • Συλλογικές συμβάσεις ανύπαρκτες ή κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των εργοδοτών.
  • Σχέσεις εργασίας διαλυμένες, ωράρια-λάστιχο, συνθήκες εξοντωτικές και πάντα κάτω από την απειλή της απόλυσης η οποία θα γίνεται μια ολοένα και πιο εύκολη και ανέξοδη υπόθεση για τους εργοδότες.
  • Ιδιωτικοποιήσεις με μαζικές απολύσεις εργαζομένων και κατάργηση της μονιμότητας, όπως ήδη έγινε με τη ΔΕΗ, ενώ σειρά έχουν τα ΕΛΤΑ, η ΕΥΔΑΠ και άλλοι οργανισμοί του Δημοσίου.     
  • Χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με συντάξεις πείνας, αλλά και αυξήσεις σε εισφορές και όρια συνταξιοδότησης, και παράλληλα στρώσιμο του δρόμου για το μπάσιμο των ιδιωτών.  


 

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, απαραίτητος όρος για να περάσουν όλα αυτά είναι το χτύπημα της συλλογικής οργάνωσης των εργαζομένων, του δικαιώματος στο συνδικαλισμό και τη διεκδίκηση. Θέλουν να επιβάλλουν και στο εργατικό κίνημα το δόγμα «νόμος και τάξη», να καταστείλουν, να τρομοκρατήσουν, να διώξουν καθέναν που αγωνίζεται. Με μια σειρά μέτρων το σύστημα στοχεύει στην εδραίωση της κρατικής παρέμβασης και του ασφυκτικού ελέγχου στα σωματεία, ώστε να πάψουν αυτά να αποτελούν όπλα διεκδίκησης των εργαζομένων:
      
  • Χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, με το 50%+1 που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με την προώθηση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σε βάρος της ζωντανής συμμετοχής στις συνελεύσεις αλλά και για την τρομοκράτηση των εργαζομένων.
  • Ηλεκτρονικό φακέλωμα σωματείων και εργαζομένων.  
  • Αντιμετώπιση των σωματείων ως επιχειρήσεις, με απαίτηση να έχουν ΑΦΜ και να κατονομάζουν μέλη των ΔΣ ως «πραγματικών δικαιούχων», υπόλογων για φορολογικά ζητήματα!    
  • Χτύπημα του δικαιώματος στην προπαγάνδιση θέσεων και απόψεων, με πιο χαρακτηριστικό την ποινικοποίηση της αφισοκόλλησης.       
    
ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ να υποτάξουν τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, να χτυπήσουν τα σωματεία και τον συνδικαλισμό, να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν κάθε συλλογική διεκδίκηση, μόνοι ικανοί να απαντήσουν είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Μόνο με τη δική τους συμμετοχή μπορεί να ξαναζωντανέψει το εργατικό κίνημα και να οργανώσει την πάλη για την ανατροπή της επίθεσης. Μόνο με τη δική τους συμμετοχή θα μπορέσουν να μπουν στην άκρη οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα. Όλοι αυτοί (μαζί και το ΠΑΜΕ) που όχι μόνο δεν συμβάλλουν αλλά υπονομεύουν τους αγώνες. Όλοι αυτοί που σήμερα, αντί να προωθούν τον ενωτικό αγώνα της εργατικής τάξης κόντρα στην επίθεση, τσακώνονται στα αστικά δικαστήρια για το ποιος θα έχει τη σφραγίδα σωματείων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, νομιμοποιώντας τον κρατικό έλεγχο στον συνδικαλισμό.

  • ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ        
  • ΕΞΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ -  ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ- ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ-ΛΑΣΤΙΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
  • ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου