Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Όλοι στην συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 13/6 στις 6μμ από το Νοσοκομείο στην ΑΓΕΤ

Αντίσταση
στην καταστροφική επέλαση του κεφαλαίου σε αέρα, γη και νερό

Η επιστροφή στην «κανονικότητα» του συστήματος, μετά τον εγκλεισμό μας, συνοδεύεται με ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, στην δουλειά , την εκπαίδευση, την περίθαλψη, την ασφάλιση, στο χτύπημα των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, στην ένταση της καταστολής και της φασιστικοποίησης. Η κυβέρνηση της ΝΔ με νόμους και ρυθμίσεις φορτώνει τα βάρη της κρίσης του συστήματος  στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας και ενισχύει το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο με χρηματοδοτήσεις και χαριστικές πράξεις.

Σήμερα και μετά την ψήφιση του νέου νόμου για το περιβάλλον από την κυβέρνηση της ΝΔ , η πολιτική « όλα στο κεφάλαιο , όλα για το κεφάλαιο» μπαίνει στην ημερήσια διάταξη σε κάθε περιοχή της χώρας. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και όλος ο κρατικός μηχανισμός της λεγόμενης τοπικής αυτοδιοίκησης. Δήμοι και Περιφέρειες  διευκολύνουν, παραχωρούν, ξεπουλάνε στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο αέρα, γη και νερό με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας του και σε βάρος της υγείας και της ζωής των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Μας λένε ότι για να μην χάσουν οι εργάτες της ΑΓΕΤ-Lafarge την δουλειά τους  πρέπει το εργοστάσιο να χρησιμοποιεί σαν καύσιμο σκουπίδια που μολύνουν τον αέρα και προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία μας και απειλούν την ζωή μας.

Μας λένε ότι θα εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες στο Νότιο Πήλιο για να γλιτώσουμε από την μόλυνση του λιγνίτη καταστρέφοντας δασικές εκτάσεις και πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

Μας λένε ότι το μόνο καθαρό νερό που μπορούμε να πίνουμε είναι το εμφιαλωμένο που πουλιέται και αγοράζεται όπως κάθε καπιταλιστικό εμπόρευμα  και έχουν βάλει στόχο τα νερά των Σταγιατών.

Τέλος μας λένε ότι πάμε κόντρα στην τεχνολογική πρόοδο και την «ανάπτυξη» και ότι πρέπει να αποδεχτούμε την καταστροφική τους πολιτική χωρίς αντιστάσεις και αγώνες αλλά με συναίνεση και υποταγή.

Τους απαντάμε ότι η πολιτική τους , η τεχνολογία τους και η «ανάπτυξή» τους φέρνουν φτώχεια και εξαθλίωση και βρωμάνε καρκίνο. Και δηλώνουμε ότι δεν σκοπεύουμε να θυσιαστούμε στο βωμό του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Η ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη και η επίθεσή του σε βάρος της δουλειάς, της υγείας και της ζωής μας δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε εμείς με μαζική οργάνωση και αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Οι κυβερνήσεις του χθες (ΣΥΡΙΖΑ) και του σήμερα (ΝΔ), οι δήμαρχοι τύπου Μπέου και οι περιφερειάρχες τύπου Αγοραστού, υπηρετούν με κάθε τρόπο τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να οργανωθούν και να παλέψουν για το δικαίωμα στην δουλειά και την ζωή, ενάντια στην επίθεση και την καταστροφική πολιτική κυβέρνησης, δήμου Βόλου και περιφέρειας Θεσσαλίας. Να συντονιστούν οι κινητοποιήσεις εργατικών σωματείων, κινήσεων και συλλόγων γειτονιάς, επιστημονικών συλλόγων, μαθητών, φοιτητών, για ένα παλλαϊκό κίνημα ενάντια στην λεηλασία του αέρα, της γης , του νερού από το κεφάλαιο.

  • Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge
  • Όχι στην δημιουργία εργοστασίου παραγωγής srf
  • Καμία ανεμογεννήτρια στο Νότιο Πήλιο
  • Κάτω τα χέρια από τα νερά των ΣταγιατώνΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου