Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

Καταγγελία Αγωνιστικών Κινήσεων για την κρατική καταστολή και τρομοκρατία στις κινητοποιήσεις κατά της καύσης σκουπιδιών

Καταγγέλλουμε την ωμή κρατική τρομοκρατία από τις δυνάμεις καταστολής σήμερα Κυριακή 14/6 στην ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το δικαστήριο του Βόλου για τους δύο συλληφθέντες φοιτητές του χθεσινού συλλαλητηρίου κατά της καύσης σκουπιδιών. Οι συγκεντρωμένοι ήταν γύρω στα εβδομήντα άτομα και μετά τις πρώτες κρότου λάμψης διαλύθηκαν στην πόλη με τα ΜΑΤ να τους κυνηγούν.

Ξεκάθαρα φαίνεται ότι το σύστημα επιθυμεί να καταστείλει και να κόψει και το παραμικρό κεφάλι λαού και νεολαίας που σηκώνεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που οι κυβερνητικές πολιτικές έχουν επιβάλλει. Με την όξυνση της επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ για χάρη της αστικής τάξης και του κεφαλαίου, οι αντιστάσεις και τα ξεσπάσματα λαού και νεολαίας θα είναι αναμενόμενα και δίκαια. Το σύστημα φοβάται την οργάνωση αντιστάσεων και διεκδικήσεων και αμολάει τις δυνάμεις καταστολής για να υποτάξει και τον ελάχιστο κόσμο που κινητοποιείται για τα δικαιώματά του, είτε αυτά είναι για καθαρό αέρα και την ζωή, είτε είναι για τις δημοκρατικές ελευθερίες και την πολιτική-συνδικαλιστική έκφρασή.

Ανάγκη είναι να μαζικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις τόσο για την ουσιαστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αγωνιστών όσο και για το σπάσιμο της κρατικής τρομοκρατίας. Η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία έχουν αποδείξει ότι έχουν την δύναμη να οργανωθούν και να σπάσουν την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή για να υπερασπιστούν τα δίκια τους.
  • ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου