Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Να οργανώσουμε τους αγώνες μας - Να αντισταθούμε μαζικά - Να διεκδικήσουμε συλλογικά τα δικαιώματά μας

Η συμφωνία των Πρεσπών επιβλήθηκε όχι για να προωθήσει την ειρηνική συνύπαρξη των γειτονικών  λαών αλλά για να προωθήσει την παρουσία των αμερικάνων στα Βαλκάνια. Προκειμένου να περικυκλώσουν τη Ρωσία, να εμποδίσουν την επιρροή της στην περιοχή και να πιέσουν σε στοίχιση τις άρχουσες τάξεις των βαλκανικών χωρών. Μέσα από αυτό το πρίσμα προσβλέπει στην υλοποίηση των τυχοδιωκτικών επιδιώξεών της και η ντόπια κεφαλαιοκρατία, για να παίξει αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή. Και παράλληλα τρέφουν τον εθνικισμό μιας και αποτελεί όπλων των ιμπεριαλιστών για να χρησιμοποιούν τους λαούς, για τα συμφέροντά τους.

Για να εξυπηρετήσουν λοιπόν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, παραχωρούν γη, αέρα και νερό. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας αυτό είναι οφθαλμοφανές. Βάση στο Στεφανοβίκειο, κοινή άσκηση στον Παγασητικό, παρουσία ΝΑΤΟϊκών στο Γεωργούλα και δηλώσεις για μετατροπή του Γεωργούλα σε βάση. Φέρανε τους φονιάδες δίπλα στα σπίτια μας, μετατρέπουν την πόλη αλλά και όλη τη χώρα σε ορμητήριο φονιάδων αλλά και στόχο ιμπεριαλιστικών όπλων και μας λένε πως όλο αυτό γίνεται για την ασφάλειά μας!

Παράλληλα, οι δυνάμεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου επιτίθενται στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, δημιουργώντας μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς και ζωής. Η «έξοδος από τα μνημόνια» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει παραμονή και βάθεμα της φτώχειας, της ανεργίας και της ανέχειας.  Πώς αλλιώς μπορεί να μεταφραστεί ότι υπάρχουν σπίτια χωρίς ρεύμα; Αλλά και πώς αλλιώς το γεγονός ότι η ΑΓΕΤ καίει σκουπίδια, στήνοντας στα 5 μέτρα την υγεία μας μόνο και μόνο για να αυξήσει την κερδοφορία της;  Και σε όλο αυτό, αρωγός τους, πέρα από την κυβέρνηση είναι η περιφέρεια και ο δήμος που πήραν απόφαση για δημιουργία εργοστασίου μετατροπής σκουπιδιών σε καύσιμη ύλη.

Αλλά και στον χώρο της εκπαίδευσης επιβάλλεται η ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Μέσω των νόμων πλαίσιο και Γαβρόγλου προωθούν μια σειρά ταξικών φραγμών με στόχο να στερήσουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση από τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών οικογενειών.

Με τις εκλογές στον ορίζοντα, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να πείσουν πρώτα και κύρια τα ξένα (ΗΠΑ-ΕΕ) και ντόπια αφεντικά τους, πως μπορούν να αναλάβουν να προωθήσουν τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς τους απέναντι στα δικαιώματα του λαού. Ακόμη και δυνάμεις της Αριστεράς κινούνται ήδη σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς, αναγορεύοντας τις εκλογές σε «μάχη των μαχών».

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις, πιστεύουμε πως δεν πρέπει να περιμένουμε τις κάλπες για να δείξουμε απλά την εναντίωσή μας. Παρά τα αρνητικά δεδομένα που δημιουργεί η επίθεση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, οι λαοί παλεύουν για τα δίκια τους και νικάνε! Το είδαμε σε Γαλλία, Αλβανία, Ουγγαρία. Να αρνηθούμε κι εμείς αυτήν την σκληρή πραγματικότητα που μας επιβάλλουν. Είτε εντός, είτε εκτός των τειχών της σχολής. Να  οργανώσουμε  τις  αντιστάσεις  μας - να διεκδικήσουμε συλλογικά τα δικαιώματά μας. Να αγωνιστούμε στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-ιμπεριαλιστών Μπορούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου