Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Να μη συνηθίσουμε την εξαθλίωση!

Συγκλονισμένη φαίνεται να είναι ολόκληρη η πόλη του Βόλου και όχι μόνο, με την μαθήτρια που αναγκάστηκε να διαβάσει στο πεζοδρόμιο με το φως του δημοτικού στύλου επειδή είχαν κόψει το ρεύμα στο σπίτι της, αφού και οι δύο γονείς της είναι άνεργοι και αδυνατούν να πληρώσουν. Αυτό το γεγονός κινητοποίησε την γειτονιά που μάζεψε τα απαραίτητα χρήματα για να επανασυνδεθεί το ρεύμα της οικογένειας, δείχνοντας ξανά ότι τα αισθήματα αλληλεγγύης του λαού παραμένουν σθεναρά.

Λίγες μέρες αργότερα, ένα παρόμοιο περιστατικό με ένα μαθητή που διάβαζε με γκαζάκι, αποδεικνύει ότι αυτά τα γεγονότα, δεν είναι μερικές μόνο περιπτώσεις. Αλλά ότι μεγάλα τμήματα του λαού μας, ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.

Αποδεικνύουν, ότι καμία ανάπτυξη δεν ήρθε με την «έξοδο από τα μνημόνια» που πανηγυρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο λαός παλεύει να επιβιώσει μέσα σε αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης. Τα αντιλαϊκά μέτρα ήρθαν για να μείνουν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης αλλά και των Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Διαμορφώνοντας συνθήκες κοινωνικού και εργασιακού μεσαίωνα, μέσα από την παρατεταμένη εξαθλίωση και φτώχεια, την καταπάτηση του δικαιώματος στη δουλειά, την εκπαίδευση και τη ζωή.

Αλήθεια, αυτοί οι δύο μαθητές (όπως και πολλοί ακόμα) θα καταφέρουν να τελειώσουν την δευτεροβάθμια από την στιγμή που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις; Και αν ναι, θα καταφέρουν να τελειώσουν την τριτοβάθμια όταν θα προστεθούν ακόμα περισσότερα οικονομικά εμπόδια; Πανελλαδικά λέσχες και εστίες κλείνουν ή ζητούν χρηματικό αντίτιμο, το δωρεάν βιβλίο αμφισβητείται κ.α. Γιατί προσπαθούν να οικοδομήσουν ένα πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς, ξεκαθαρίζοντας από τώρα ότι η εκπαίδευση στην τελική δεν είναι ένα δικαίωμα για όλους.

Τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να περνάνε ως ακόμα μία είδηση. Ως Αγωνιστικές Κινήσεις έχουμε ξεκάθαρο, ότι η εξαθλίωση και η φτώχεια δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με φιλανθρωπίες. Δεν θέλουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!  Και αυτό είναι ζήτημα πάλης. Της οργανωμένης πάλης του λαού και της νεολαίας. Της μαζικής αντίστασης στην επίθεση των δυνάμεων του συστήματος. Της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας,  για την καλυτέρευση των όρων ζωής, δουλειάς και σπουδών μας. Του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου