Κυριακή 12 Απριλίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ!


ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

11/4/2020

Σύμφωνα με καταγγελία του σωματείου των εργαζόμενων στο εργοστάσιο, η ΑΓΕΤ-LAFARGE στηριζόμενη σε απόφαση της κυβέρνησης, θα δώσει το δώρο Πάσχα στους εργάτες και τους εργαζόμενους στις 15 Ιούνη!!

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα στήριξης των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών, ώστε να εξασφαλιστεί η κερδοφορία τους. Και ταυτόχρονα σχεδιάζει και προωθεί μέτρα που ενισχύουν την εκμετάλλευση και καταλήστευση της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Για αυτό και η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χ. Μπουκώρος στον Γεωργιάδη σχετικά με το ζήτημα της καταβολής του δώρου των εργαζόμενων στην ΑΓΕΤ είναι υποκριτική! Γιατί λίγες μέρες πριν ψήφισε τις Π.Ν.Π. ακριβώς με αυτές τις αντεργατικές ρυθμίσεις!

Γίνεται φανερό πως θέλουν να μετακυλήσουν στις πλάτες των εργαζομένων τα σπασμένα της κρίσης που έχει ξεσπάσει και να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για να περάσουν μέτρα που σχεδιάζανε εδώ και χρόνια.

Η απόφαση αυτή της ΑΓΕΤ-LAFARGE λοιπόν, για να αναστείλει την καταβολή του δώρου του Πάσχα, δεν είναι ούτε «αψυχολόγητη», ούτε «αδικαιολόγητη». Όπως δεν είναι αψυχολόγητη η απόφασή της να καίει σκουπίδια σαν φθηνό καύσιμο. Είναι μια απόφαση ταξική! Αποδεικνύει περίτρανα πως εργάτες και κεφαλαιοκράτες έχουν αντιθέσεις ασυμφιλίωτες! Εκμετάλλευση και καρκίνο από την καύση σκουπιδιών για τους εργάτες σημαίνει λιγότερο κόστος και περισσότερα κέρδη για την ΑΓΕΤ!

Καταγγέλλουμε την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-εργοδοσίας! Η νομιμοποίηση της αναστολής πληρωμής του δώρου Πάσχα, είναι επί της ουσίας βήμα στο δρόμο για να το καταργήσουν! Θέλουν να κλέψουν τον μόχθο των εργατών! ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ!

  •   ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
  •  ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
  • ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου