Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για την αναστολή λειτουργίας της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Βόλος, 14/4/2020

Δεν έφτανε που οι εργάτες ήδη δούλευαν εκ περιτροπής και με πετσοκομμένους μισθούς, σήμερα η  ΧΑΛΥΒΡΟΥΡΓΙΑ  ανέστειλε τη λειτουργία του εργοστασίου, αξιοποιώντας στο ακέραιο κάθε νομική κάλυψη που τους δίνει η κυβέρνηση για να περιορίσουν τη χασούρα τους. Ενώ λίγες μέρες πριν η ΣΟΒΕΛ έβγαλε τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα.

Οι εργάτες, που παράγουν τον πλούτο σε αυτήν την κοινωνία, καλούνται πάλι να πληρώσουν το μάρμαρο. Καλούνται να θυσιαστούν και αυτοί και τα δικαιώματά τους για τη διασφάλιση των κερδών των κεφαλαιοκρατών. Άλλοι συνεχίζοντας να δουλεύουν χωρίς μέτρα προστασίας ή με ψευτομέτρα κι άλλοι παίρνοντας μια πρώτη γεύση από απόλυση μέσω της αναστολής λειτουργίας των εργοστασίων. 

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου  δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προετοιμασία των μέτρων προστασίας του μεγάλου κεφαλαίου και των εργοδοτών απέναντι στην κρίση που αρχίζει να ξεσπά.

Ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις και αντεργατικές συμβάσεις με χειροτέρευση των όρων εργασίας και εκτίναξη της εκμετάλλευσης σαν αντίμετρα στην κρίση. 

Όταν μιλάνε για «αναπτυξιακή έκρηξη» το 2021 ενώ τώρα, το 2020, υπάρχουν χιλιάδες απλήρωτοι, άνεργοι και ανασφάλιστοι, γνωρίζουμε πολύ καλά πως και την κρίση τους και την ανάπτυξη που παπαγαλίζουν, θα τη σηκώσει στις πλάτες τους ο κόσμος της δουλειάς.

Να αντισταθούμε στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που διαμορφώνουν από σήμερα! Να μην πληρώσουν οι εργάτες και ο λαός την κρίση τους! Να διεκδικήσουμε συλλογικά τα δικαιώματά μας!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!


  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ / ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ / ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ
  • ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
  • ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου