Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο


Με αξιόλογη συμμετοχή – για τα δεδομένα της περιόδου – πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο Βόλου που είχε καλεστεί  από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας. Συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων όπως το Σωματείο Μετάλλου, του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, των Καθαριστριών Μαγνησίας, των Συνταξιούχων ΙΚΑ, γιατροί και υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου, οι οποίοι μοίρασαν  στους συγκεντρωμένους συμβολικά προστατευτικές μάσκες.  Επίσης συμμετείχαν από την Αριστερή Παρέμβαση Θεσσαλίας και από τον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο. Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε στην συγκέντρωση και μοιράστηκε η προκήρυξή του στο προσωπικό του νοσοκομείου και σε όσους εκείνη την ώρα το επισκέπτονταν.

Έντονη ήταν η παρουσία περιπολικών  της αστυνομίας και της μοτοσυκλετιστών ΔΙΑΣ μπροστά από τον χώρο και οι έλεγχοι σε όσους πέρναγαν από το σημείο της συγκέντρωσης. Μάλιστα "τιμώρησαν"  συμμετέχοντες στην κινητοποίηση κατά την αποχώρησή τους, επειδή δεν είχαν τα κατάλληλα έγγραφα μετακίνησης (!) αποκαλύπτοντας τους πραγματικούς στόχους των περιοριστικών μέτρων. 

Στην συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας Π. Μαλινδρέτος και τόνισε την ανάγκη να μη γίνει ο κορωνοϊός  κερκόπορτα για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία και να μην καθιερωθεί η εργασία γιατρών με μπλοκάκι. Κατήγγειλε ότι δεν προχωρούν οι προσλήψεις προσωπικού παρότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί fast track διαδικασίες.

Σήμερα στο νοσοκομείο δεν λειτουργούν δύο παθολογικές κλινικές, αλλά τρεις, για να φιλοξενούνται τα ύποπτα περιστατικά. Ωστόσο, αυτό γίνεται με το ίδιο προσωπικό, που δεν έφτανε ούτε καν για τις δυο. Εργάζονται 8 γιατροί για τρεις κλινικές. Ζήτησε να γίνουν οι μόνιμες προσλήψεις που αναμένονται δύο χρόνια και είπε πως διοικητικά δεν υπάρχει καμία ικανοποίηση από τη λειτουργία του Υπουργείου Υγείας. Τόνισε, επίσης, ότι οι ανάγκες σε υλικά παραμένουν και τόσο η ΥΠΕ όσο και το Υπουργείο δυσκολεύονται να προμηθεύουν το Νοσοκομείο στον απαραίτητο χρόνο. «Το Υπουργείο δεν κινείται γρήγορα και τα υλικά μας φτάνουν για μερικές μέρες ακόμα. Κάνουμε χρήση υλικών με προσοχή και φειδώ», είπε.

Η συγκέντρωση αυτή σήμερα στο νοσοκομείο αποτέλεσε και την πρώτη μαζική αντίδραση στην κυβερνητική πολιτική στην πόλη του Βόλου και έδειξε ότι και  δυνατότητες υπάρχουν και κόσμος είναι διαθέσιμος – με τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται – να συμμετέχει και αυτό αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την επόμενη περίοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου