Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ! 
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ!

Βγήκαμε”, λοιπόν, απ' τα μνημόνια (που... παραμένουν). Ήρθε η “κανονικότητα” (της διαρκούς λιτότητας, των περικοπών και της φοροληστείας). “Μονιμοποιήθηκαν” η εντατικοποίηση, οι απολύσεις, οι ελαστικές μορφές δουλειάς. “Παγιώθηκε” η επιβίωση στα όρια της φτώχειας, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα. Τέτοια “πρόοδος” και “ανάπτυξη”! Τέτοιος εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας, θα λέγαμε εμείς!
Δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ! ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ-ΚΙΝΑΛ βάλανε τις προεκλογικές τους φορεσιές και “θυμήθηκαν” τους εργαζόμενους και το λαό. Η κυβέρνηση βγάζει φλας “αριστερά” και στρίβει όλο και πιο δεξιά. Η αντιπολίτευση “κόπτεται” για τους πολίτες και καραδοκεί να επανέλθει δριμύτερη. Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι και συνένοχοι. Γιατί υπηρετούν το σάπιο σύστημά τους, τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων κηφήνων της αρπαγής και της λεηλασίας ανθρώπων και χωρών.
Όμως δεν είμαστε λωτοφάγοι. Δεν ξεχνάμε όλους αυτούς που αποτελούν συμπλήρωμα ο ένας του άλλου. Που μας έχουν κάνει το βίο αβίωτο. Που κατακρεούργησαν μισθούς και συντάξεις, διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και τώρα υπόσχονται «αποκατάσταση» των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού! Που δεν έχουν αναστολές να φορολογήσουν ακόμη και τον αέρα που ανασαίνουμε. Που στέλνουν το ΣΔΟΕ στα σωματεία, τρομοκρατούν και διώκουν καθέναν που αγωνίζεται και διεκδικεί. Που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε “πεδίο βολής φτηνό” και ορμητήριο των Αμερικάνων κι Ευρωπαίων φονιάδων των λαών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλιπαρεί για την αναγνώριση των υπηρεσιών που προσφέρει σε ΗΠΑ, ΕΕ και ντόπιους καρχαρίες: “Δώστε μια αναβολή, βρε παιδιά. Μετά τις εκλογές, έχουμε μαζί όλο το χρόνο να φτωχοποιήσουμε παραπέρα συνταξιούχους κι εργαζόμενους”. Η ΝΔ απειλεί με ασφαλιστικό τύπου Χιλής του Πινοσέτ και μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών της εργοδοσίας. Γνωρίζουν όλοι τους ότι τα μέτρα δεν ψηφίστηκαν για “να μείνουν στα χαρτιά”. Πρόκειται για άθλιο παιχνίδι στις πλάτες εκατομμυρίων λαού!
Κι έχεις και μια συνδικαλιστική ηγεσία πουλημένη. Που πίνει νερό στο όνομα του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Που έβαλε και καθημερινά βάζει πλάτη στο πέρασμα της αντεργατικής-αντιλαϊκής λαίλαπας. Που υπάρχει μόνο και μόνο γιατί αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος στα συνδικάτα. Που συστηματικά καλλιεργεί με τις θέσεις και την πράξη της την ανημπόρεια, την ηττοπάθεια και την υποταγή. Που ό,τι κινείται επιδιώκει να το θάψει πριν επεκταθεί. Που προκηρύσσει απεργίες-τουφεκιές για να βγει απ' την υποχρέωση. Που εκμεταλλεύεται τους τυχοδιωκτισμούς του ΠΑΜΕ και διάφορων δυνάμεων του εξωκοινοβουλίου  για να κάνει κουρελόχαρτο την έννοια της απεργίας παίζοντας με τις ημερομηνίες. Άξιος ο μισθός τους!
Όμως, αν τα πράγματα ήρθαν έτσι, δεν θα πάνε κι έτσι! Γιατί οι εργαζόμενοι κι ο λαός έχουμε τη δύναμη να οργανωθούμε και να παλέψουμε. Ν' αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε. Να διαμορφώσουμε συνθήκες αναμέτρησης με το σύστημα και τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς του εκφραστές. Γιατί ό,τι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με αγώνες και θυσίες. Γιατί ό,τι κρατήσουμε κι ό,τι ξανακερδίσουμε θα γίνει πάλι με αγώνες. Γιατί το σύστημα φαντάζει ισχυρό, ακριβώς επειδή εμείς έχουμε υποχωρήσει. Γιατί η ζωή μας μπορεί να καλυτερεύσει μέσα από την πάλη μας. Και γιατί δεν υπάρχουν σωτήρες. Τέρμα λοιπόν στις αυταπάτες!

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ:
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!
  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!  ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ! ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
  • ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!
  • ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου