Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Σχετικά με τη χθεσινή κινητοποίηση στο Στεφανοβίκειο

Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 10/ 11 η πανθεσσαλική κινητοποίηση ενάντια στη σχεδιαζόμενη βάση του ΝΑΤΟ στο Στεφανοβίκειο. Συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, μέλη του α/α/ε χώρου, ενώ υπήρχε και πανό φοιτητικών συλλόγων.
Η απουσία ενός ευρύτερου δυναμικού να συσπειρώσει τη διαδήλωση αλλά και η απουσία του ίδιου του χωριού πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ανέδειξε προβληματικές που η κάθε δύναμη που συμμετείχε, οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη στον απολογισμό της, αν θέλει να συμβάλλει στην ενίσχυση της αντιπολεμικής αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού μας. Μια τέτοιου είδους κινητοποίηση και μάλιστα στην συγκεκριμένη περιοχή, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από τη λογική του «να βγούμε από την υποχρέωση». Και αυτό γιατί μπορεί να λειτουργήσει έως και ανασταλτικά στις συνειδήσεις ενός κόσμου. Οι εικονικές κινητοποιήσεις έχουν κοντά ποδάρια.
Οφείλει λοιπόν να γίνει υπόθεση του ίδιου του λαού και όχι κάποιων λίγων αντιπροσώπων. Μέσα από μια πορεία πλατιάς προπαγάνδισης, μέσα από την πραγματοποίηση διαδηλώσεων και γεγονότων στις κατά τόπους θεσσαλικές πόλεις και αν είναι δυνατόν μέσα από γενικές συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς και σπουδών. Να δώσουμε στο ζήτημα της μετατροπής ολόκληρης της χώρας σε ορμητήριο των φονιάδων αλλά και την εμπλοκή της σε φιλοπόλεμους σχεδιασμούς, το βάρος που τους αρμόζει. Να βάλουμε ουσιαστικά πλάτη για την ενίσχυση της αντιπολεμικής αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης στο κίνημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου