Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Άμεση απελευθέρωση της καθαρίστριας και επιστροφή στην εργασία της!

Αντίσταση-Διεκδίκηση για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή!

Με αντικομμουνιστικό νόμο του 1950 -σύμφωνα με το δικηγόρο της- καταδικάστηκε η 53χρονη καθαρίστρια σε νηπιαγωγείο του δήμου Βόλου, με 10 χρόνια φυλακή! Όχι γιατί άλλαξε το απολυτήριο του δημοτικού από 5η σε 6η δημοτικού. Για αυτό την αθώωσαν. Αλλά γιατί λέει καταχράστηκε δημόσιο χρήμα επειδή πληρώνονταν. Μόνο που τα χρήματα αυτά ήταν δουλεμένα, διότι εργαζόταν!!! 

Καμιά σύγκριση δεν ευσταθεί μεταξύ της καθαρίστριας και των διαφόρων πολιτικών και μη, που δικάζονται ή ερευνούνται για μίζες και υπεξαιρέσεις. Γιατί αυτά τα δύο αντικατοπτρίζουν δύο αντίθετους κόσμους. Από τη μία τον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου και από την άλλη, των καλοπληρωμένων υπαλλήλων του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Του κόσμου που παλεύει να ξεπεράσει τα ταξικά εμπόδια που του βάζουν στο δικαίωμα στη δουλειά άρα και στη ζωή και από την άλλη της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Όπως επίσης δεν ευσταθούν τα περί «αντικειμενικής δικαιοσύνης». Διότι η δικαιοσύνη είναι ταξική και εκφράζει τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Πόσο δίκαιο είναι άραγε, να φυλακίζεται μια εργαζόμενη επειδή πληρώνονταν για την εργασία της;

Οι εργατοπατέρες στο ΕΚΒ δε, ταγμένοι στην πολιτική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ –ΕΕ-ΔΝΤ, περιορίστηκαν μόνο σε μια ανακοίνωση  χωρίς καν να καλέσουν σε παμβολιώτικη απεργία αλληλεγγύης και απαίτησης για άμεση απελευθέρωση της εργαζόμενης.

Η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών μπορεί να λειτουργεί ενημερωτικά και καταγγελτικά για τη φυλάκισή της, ζητώντας την απελευθέρωσή της. Όπως επίσης μπορεί να λειτουργεί σαν μια μορφή πίεσης. Όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον αγώνα που οφείλει να δοθεί. Η άμεση αποφυλάκισή της και η επιστροφή στην εργασία της είναι ζήτημα πάλης. Αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική και στους αντεργατικούς νόμους και διεκδίκησης του δικαιώματος στη δουλειά και τη ζωή. 

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τους εργαζόμενους να δείξουν την αλληλεγγύη τους στη φυλακισμένη καθαρίστρια.  Να δώσουμε μέσα από τη συμμετοχή μας στην απεργία στις 28 Νοέμβρη, ηχηρό τόνο καταγγελίας στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωσή της και την επιστροφή της στην εργασία της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου