Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Κυβερνητικές εθελοντικές κουτοπονηριές

«1 ευρώ για το Νοσοκομείο του Βόλου» διαφημίζεται στα τοπικά μέσα και το διαδίκτυο η πρωτοβουλία τοπικού βουλευτή της ΝΔ σε συνεργασία με το σύλλογο «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου» και σε «συνεννόηση με την διοίκηση του νοσοκομείου» με σκοπό να μαζευτούν γρήγορα χρήματα για να ενισχυθεί με τα απαραίτητα υλικά στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μάλιστα ο βουλευτής έκανε την αρχή καταθέτοντας 1.000 ευρώ στον σχετικό λογαριασμό που ανοίχτηκε σε τράπεζα. Πριν από λίγες μέρες άλλη τοπική βουλευτής της ΝΔ «μετά από ενέργειές της» έφερε ένα κοντέϊνερ από την ΑΓΕΤ – αυτή που καίει σκουπίδια σε βάρος της υγείας και της ζωής των κατοίκων της πόλης – έξω από το νοσοκομείο για να χρησιμοποιηθεί για ασθενείς από τον κορονοϊό (!!!)

Αγώνας δρόμου για … προσφορά από τους κυβερνητικούς βουλευτές ή προσπάθεια συγκάλυψης της κυβερνητικής και κρατικής αδιαφορίας για την υγεία και την ζωή των πολιτών με μπόλικη δόση αυτοπροβολής ; 

Η «θωρακισμένη χώρα» από τον κορονοϊό που έλεγε, πριν λίγο καιρό, ο υπουργός υγείας, αποκαλύπτεται μέρα με την μέρα  ανοχύρωτη. Και αυτό όχι μόνο από την έξαρση των κρουσμάτων αλλά από την διάλυση της νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που στοχευμένα και μεθοδικά ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Κατάργηση προσλήψεων, κόψιμο δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό, συνεχείς φραγμοί στην ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση από όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, ενίσχυση και επιδότηση του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Η υγεία από κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα όλου του πληθυσμού και ιδιαίτερα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, μετατρέπεται σε αντικείμενο κερδοφορίας ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών.

Αλήθεια, ποιος εμποδίζει την κυβέρνηση και το κράτος άμεσα και τάχιστα να εφοδιάσει τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα υγειονομικά υλικά ; Ποιος εμποδίζει την κυβέρνηση να προσλάβει ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, να ανοίξει νέες ΜΕΘ ; Ποιος την εμποδίζει γενικότερα να διαμορφώσει συνθήκες νοσοκομειακής περίθαλψης , πρόληψης αλλά και προστασίας που να ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις; Ποιος λοιπόν εμποδίζει την κυβέρνηση και είναι «αναγκασμένοι» οι τοπικοί της βουλευτές στην Μαγνησία να παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες… εθελοντισμού ; 

Υποτίθεται ότι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί από την ΕΕ - όπως μας λένε-  δεν θα τηρηθούν και άρα η κυβέρνηση είναι «ελεύθερη» να ξοδέψει σύμφωνα με τις ανάγκες του πληθυσμού της χώρας για την υγεία και την ζωή του. 

Τότε αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι την εμποδίζει τόσο  η ίδια η πολιτική της κατεύθυνση όσο και οι εξαρτήσεις της από τους δανειστές. Αυτή που ακολουθούσε μέχρι χθες καθώς επιδίωκε ακόμα και ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) στα νοσοκομεία και αυτή που σκοπεύει να ακολουθήσει την «επόμενη μέρα» από την πανδημία. Δεν θέλει «δεσμεύσεις» με τόσες προσλήψεις προσωπικού και τέτοια αύξηση χρηματοδότησης που  δεν θα μπορεί μετά να τις πάρει πίσω. Ότι κάνει είναι «έκτακτο» και λόγω πανδημίας και για αυτό χρειάζονται οι έρανοι του «1 ευρώ»,  τα κοντέϊνερ και οι προσφορές «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» των … ευεργετών του μεγάλου κεφαλαίου.

Από την άλλη πλευρά είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι αυτές οι κουτοπονηριές των τοπικών βουλευτών της ΝΔ στην Μαγνησία αντιμετωπίστηκαν με χλεύη από πολύ κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και αυτό αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι ο λαός μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει , τόσο για την υγεία του όσο και για τα δικαιώματά του, δεν «τσιμπάει» εύκολα στην κυβερνητική προπαγάνδα.  

Γ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου