Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Για τη σημερινή διαδήλωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες και για μια θρασύδειλη φασιστική σελίδα στο facebook

Αρκετά μαζική συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποιήθηκε σήμερα 5/3 στο Βόλο, κυρίως με νεολαιίστικη συμμετοχή. Στην προσυγκέντρωση διαβάστηκαν ανακοινώσεις αριστερών οργανώσεων ανάμεσα στις οποίες ήταν η κοινή ανακοίνωση του TKP/ML και του ΚΚΕ(μ-λ). Στη διαδήλωση που ακολούθησε συμμετείχαν ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΕΕΡΦΑ και μέλη του α/α χώρου. Το ΚΚΕ(μ-λ) επίσης συμμετείχε με δικό του διακριτό μπλοκ και ανακοίνωση. 


Λίγες ώρες πριν τη διαδήλωση σε τοπικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης υπήρχε άρθρο για φασιστική σελίδα κλειστής ομάδας στο facebook με τίτλο «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών» (στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Σύλλογος Πατριωτών Βόλου) η οποία καλούσε σε «οργάνωση  για να κυνηγήσουν λαθρομετανάστες από την πόλη», με κάλεσμα αντισυγκέντρωσης στο ίδιο μέρος και ώρα που είχε καλεστεί η συγκέντρωση αλληλεγγύης. Μάλιστα υπήρχαν φωτογραφίες από όπλα και άδειες οπλοχρησίας.

Λίγη ώρα πριν τη συγκέντρωση το φασιστικό κάλεσμα ακυρώθηκε, έγινε προσαγωγή του διαχειριστή της σελίδας ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος αφού σύμφωνα με δημοσίευμα είπε πως «σκοπός του ήταν να συζητήσουν με τις αριστερές οργανώσεις για το θέμα, αφού η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο». Τέτοιο θράσος! Τόσο ατρόμητος!

Τέτοιου είδους θρασύδειλες εθνικιστικές-φασιστικές σελίδες και ομάδες κυκλοφορούν στο facebook και γενικά στο διαδίκτυο και ειδικά τις τελευταίες ημέρες. Παίρνουν οξυγόνο από την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής της κυβέρνησης και από το πλασάρισμα εθνικιστικών και φασιστικών απόψεων στην κεντρική πολιτική σκηνή γύρω από το ζήτημα των ξεριζωμένων από τους πολέμους των ιμπεριαλιστών και τη χρήση τους σαν αναλώσιμα εργαλεία διαπραγμάτευσης και εκβιασμού από τις αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας. Η μόνη ουσιαστική απάντηση του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος είναι η οργάνωση, η αντίσταση, ο αγώνας τους για το δικαίωμα στη ζωή, τη δουλειά και τις ελευθερίες, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-ιμπεριαλιστών. Απέναντι στην πολιτική που γεννά και θρέφει το φασισμό. Και η ενίσχυση της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες και της κοινής πάλης των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου