Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Όλοι στη διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών και το εργοστάσιο SRF (14/3) - Kάλεσμα των Αγωνιστικών Κινήσεων


Το μέλλον που μας τάζουν βρωμάει
καρκίνο, εκμετάλλευση, φασιστικοποίηση και πόλεμο!


Η καύση σκουπιδιών προωθείται με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής τσιμέντου της ΑΓΕΤ-Lafarge. Για να αυξήσει την κερδοφορίας της, θυσιάζουν τις ζωές των εργαζόμενων εκεί, των κατοίκων του Βόλου και του φυσικού περιβάλλοντος.  Διότι καύση σκουπιδιών σημαίνει διοξίνες-σημαίνει καρκίνος και θάνατος.

Συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα πολλοί:

  • Η ΕΕ που προωθεί σχέδια για να καίγονται 1 στα 6 σκουπίδια της Ευρώπης στη χώρα μας.
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που νομιμοποίησαν την καύση σκουπιδιών και  που στηρίζουν τους σχεδιασμούς της ΑΓΕΤ-Lafarge μέσα από το νομικό τους οπλοστάσιο.
  • Η περιφέρεια Θεσσαλίας που έδωσε άδεια στην ΑΓΕΤ για την καύση σκουπιδιών και ο δήμος Βόλου που αποφάσισε την δημιουργία εργοστασίου μετατροπής σκουπιδιών σε καύσιμη ύλη για τις τσιμεντοβιομηχανίες 


Η επιλογή της ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια και πετ-κοκ για την παραγωγή της δεν γίνεται από άγνοια άλλων πιο οικολογικών καυσίμων, αλλά είναι συνειδητή επιλογή της στο κυνήγι ακόμα μεγαλύτερων κερδών, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία του λαού και του φυσικού περιβάλλοντος. Μέσα σε αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν άλλο δρόμο να διεκδικούν τα δίκια τους παρά μόνο αυτόν της Αντίστασης και του Αγώνα.


Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική είναι η ίδια πολιτική που…

  • Χρησιμοποιεί τους ξεριζωμένους από τους πολέμους των ιμπεριαλιστών και των αντιλαϊκών πολιτικών, σαν μοχλό πίεσης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ντόπιας αστικής τάξης απέναντι στην αστική τάξη της Τουρκίας, κάτω από την ομπρέλα των ξένων αφεντικών τους. 
  • Στέλνει τα ΜΑΤ απέναντι στο λαό και τη νεολαία προκειμένου να προωθήσουν τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς τους. Στόχος τους να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία έτσι ώστε να μην αντισταθούν, να μην αγωνιστούν για τα δίκια τους.
  • Χτυπάει το δικαίωμα στο απολυτήριο και τις σπουδές. Εφαρμόζουν ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς, προκειμένου να πετάξουν έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών οικογενειών. Στόχος τους η δημιουργία μιας εκπαίδευσης για «λίγους κι εκλεκτούς».
  • Μέσα από την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων, έχει οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας στην ανεργία, τη φτώχεια και την ανασφάλεια.
  • Έφερε τις αμερικάνικες βάσεις στο Στεφανοβίκειο, τους δολοφόνους των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, δίπλα στα σπίτια μας. Αυτούς δηλαδή που οι ανταγωνισμοί τους με τους αντιπάλους τους για την κυριαρχία στον κόσμο, κομματιάζουν χώρες και αιματοκυλούν λαούς. Αυτούς που δημιουργούν τα καραβάνια των ξεριζωμένων. Και τώρα ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν το λιμάνι στο αμερικάνικο κεφάλαιο προκειμένου και αυτό να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της πολεμικής τους μηχανής.
  • Γέννησε και έθρεψε το αυγό του φιδιού. Τον φασισμό. Εκείνες τις μαύρες απόψεις που σπέρνουν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και το μίσος απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες. Που στηρίζουν και στηρίζονται στην πολιτική της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Και στόχο έχουν να στοιχίσουν τους λαούς πίσω από τις αντιδραστικές και επικίνδυνες επιδιώξεις των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστών πατρόνων τους.


Απέναντι λοιπόν σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική
μπορούμε να απαντήσουμε μόνο μέσα από τους αγώνες μας!


Να διεκδικήσουμε να σταματήσει η καύση σκουπιδιών! Δεν υπάρχει άλλη λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιουργούν! Όσοι πλασάρουν μοντέλα μιας άλλης διαχείρισης δήθεν πιο προωθημένα ή πιο αναβαθμισμένα, επί της ουσίας θέλουν να ξεφύγουν από το επίδικο. Να βάλουν πλάτη δηλαδή ώστε να συγκροτηθεί κίνημα αντίστασης ικανό να σταματήσει την καύση σκουπιδιών και το εργοστάσιο SRF. 
Καμιά πρόταση εναλλακτική ή οικολογική δεν έχουμε να προτείνουμε στην ΑΓΕΤ. Γιατί καμιά φιλολαϊκή λύση δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στον καπιταλισμό. Η όποια άλλη διαχείριση θα είναι σε βάρος της εργατική τάξης, του λαού και της νεολαίας. Άλλωστε αυτοί, διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία οπότε γνωρίζουν κάθε εναλλακτική. Επιλέγουν όμως να κάψουν σκουπίδια επειδή αυτό είναι πιο φθηνό άρα και πιο επικερδές! Και δεν τους νοιάζει τί επιπτώσεις θα έχει αυτό για την υγεία του λαού. Το δίλημμα "μόλυνση ή ανεργία" είναι ψεύτικο και εκβιαστικό!

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις, έχουμε ξεκάθαρο πως το δικαίωμα στη ζωή και τη δουλειά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα το ένα με το άλλο. Και αποτελούν ζήτημα αντίστασης και διεκδίκησης. Αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΑΓΕΤ-τοπικής αυτοδιοίκησης και διεκδίκησης του δικαιώματος στη δουλειά και τη ζωή. Και ο μόνο τρόπος που υπάρχει για να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας, είναι αυτός της οργάνωσης της πάλης μας. Του ανυποχώρητου αγώνα στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού.

Ο καθαρός αέρας είναι δικαίωμα και τα δικαιώματά μας τα υπερασπιζόμαστε και τα κατακτάμε μόνο μέσα από τους μαζικούς αγώνες μας. Στο πλευρό του λαού και των εργαζόμενων.


Να οργανώσουμε τους αγώνες μας! - Να αντισταθούμε μαζικά!

Να διεκδικήσουμε
καθαρό αέρα -σπουδές -ελευθερίες -δουλειά -ζωή με δικαιώματα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου