Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

TKP/ML & ΚΚΕ(μ-λ): Ο εχθρός μας είναι το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός και όχι τα θύματα του πολέμου και των βομβαρδισμών.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων είναι αποκλειστική ευθύνη των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων των δύο χωρών. Οι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που πνίγονται στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών και των ανταγωνισμών του κεφαλαίου στην περιοχή της Μέσης ανατολής. Είναι το προϊόν των επεμβάσεων στη Συρία από το ΝΑΤΟ, τους Αμερικάνους, τους Ευρωπαίους και τους Ρώσους αλλά και της εμπλοκής και διευκόλυνσης που παρείχαν σε αυτούς τα κράτη της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Έτσι λειτουργεί ο ιμπεριαλισμός, κομματιάζει λαούς, διαλύει χώρες και γεννάει καραβάνια χιλιάδων μεταναστών. Έτσι λειτουργούν και οι αστικές τάξεις και οι αντιδραστικές κυβερνήσεις τους. Χρησιμοποιούν τις ανθρώπινες ζωές των ξεριζωμένων και κατατρεγμένων σαν μέσο πίεσης στον άδικο για τους λαούς ανταγωνισμό τους. Πρώτα παρέχουν κάθε βοήθεια στο διαμελισμό της Συρίας και τη διάλυση του Κουρδικού πληθυσμού και στη συνέχεια ρίχνουν δακρυγόνα στα γυναικόπαιδα στα σύνορα του Έβρου.

Για τους λαούς της περιοχής ο μόνος εχθρός βρίσκεται σε αυτούς που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση, στους υπηρέτες του κεφαλαίου και τους εκπρόσωπους του ιμπεριαλισμού. Απέναντι σε αυτόν τον εχθρό οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας πρέπει να προωθήσουν την ενότητα τους και να ανακαλύψουν την αλληλεγγύη τους, μαζί με τους υπόλοιπους λαούς. Απέναντι στο μίσος, τον εθνικισμό και τον σοβινισμό που πλασάρουν το κεφάλαιο και οι εκφραστές του, οι λαοί πρέπει να κάνουν κοινά βήματα, να σφυρηλατήσουν την ενότητά τους στους κοινούς αγώνες τους. Στην κοινή πορεία τους ενάντια στον Ιμπεριαλισμό, την εξάρτηση και την εκμετάλλευση να παλέψουν για δικαιώματα, δουλειά, στέγη και τροφή για αυτούς, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Γιατί μόνο η ενίσχυση της διεθνιστικής ταξική πάλης και του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό μπορεί να κερδίσει δικαιώματα για τους λαούς και την εργατική τάξη.

-Οι πρόσφυγες δεν είναι διαπραγματευτικό χαρτί ανάμεσα στις αστικές τάξεις και τους Ιμπεριαλιστές, είναι θύματα των πολιτικών τους.

-Οι ιμπεριαλιστές με τους πολέμους και τις επεμβάσεις τους δημιουργούν πρόσφυγες, φτώχεια και θάνατο.

-Μόνη απάντηση οι κοινοί αγώνες των λαών ενάντια στη βαρβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου