Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Ο Κορωνοϊός και ο Καρκίνος σκοτώνουν! Ο καπιταλισμός δολοφονεί!


Σε δημοσίευμα στην ΕφΣυν και έπειτα από μετρήσεις της επιτροπής πολιτών, αποδεικνύεται πως παρά τον εγκλεισμό των κατοίκων του Βόλου η ατμοσφαιρική ρύπανση πιάνει κόκκινο! Συγκεκριμένα ακουμπά τα επίπεδα του Πεκίνου και της Σαγκάης!  Κατατάσσουν την πόλη του Βόλου ανάμεσα στις πιο μολυσμένες πόλεις στον κόσμο!!

Καταρρέει το επιχείρημα των διαφόρων υποστηρικτών του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης  πως για τη ρύπανση φταίει το νέφος από τα αυτοκίνητα και η αιθαλομίχλη από τα τζάκια. Αφού τώρα, εν μέσω πανδημίας, οι βιομηχανικές μονάδες δεν έχουν σταματήσει στιγμή να δουλεύουν! Διακινδυνεύοντας όχι μόνο τη ζωή των εργατών και των εργαζόμενων εκεί, αλλά όλου του Βολιώτικου λαού. Πόσο μάλλον όταν η ΑΓΕΤ-LAFARGE συνεχίζει να καίει σκουπίδια!

Η κυβέρνηση όμως και τα παπαγαλάκια της, συνεχίζουν να ρίχνουν την ευθύνη στο λαό και τον καλούν να μείνει σπίτι και να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία. Αυτό που επιμελώς θέλουν να αποκρύψουν μέσα από όλη αυτήν την ακριβοπληρωμένη καμπάνια του #μένουμεσπίτι είναι πως η δημόσια υγεία απειλείται ανοιχτά όχι μόνο από τον κορωνοϊό αλλά και από τον καρκίνο και τον καπιταλισμό!


Εδώ και καιρό εφαρμόζουν μέτρα έτσι ώστε να πετάξουν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού εκτός περίθαλψης, μετακυλίοντας το κόστος σε εμάς. Και αυτό συνεχίζεται ακόμη και τώρα. Και ταυτόχρονα μέσα σε 14 μέρες καταγράφτηκαν επίσημα 41.000 απολύσεις(!), χωρίς να υπολογίζονται οι  δήθεν «οικειοθελείς αποχωρήσεις»!

Αμφισβητείται συνολικά και ανοιχτά το δικαίωμα της εργατικής τάξης και του λαού στη δουλειά, την υγεία και την ίδια τη ζωή!

Απέναντι σε όλο αυτό δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος πέρα από αυτόν της μαζικής αντίστασης και διεκδίκησης. Κόντρα στη λογική της υποκατάστασης του αγώνα από τις αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης. Μέσα από την πάλη μας να υπερασπιστούμε συλλογικά το δικαίωμα στην περίθαλψη, τη δουλειά, την υγεία και τη ζωή.


Δεν είμαστε αναλώσιμοι! Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους!

Επιμένουμε - Διεκδικούμε: 
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας με ευθύνη της εργοδοσίας
  • Δωρεάν υλικά προστασίας για όλους με ευθύνη κυβέρνησης-εργοδοσίας
  • Δωρεάν τεστ σε όλο το λαό και δημιουργία νέων κλινών και ΜΕΘ ΤΩΡΑ!
  • Πλήρη στελέχωση όλων των νοσοκομείων με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Δωρεάν και πλήρη πρόληψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους
  • Καμιά απόλυση – Καμιά μείωση μισθού
  • Μέτρα προστασίας για όλους δωρεάν

Βόλος, 29/3/2020




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου