Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Πανθεσσαλική Διαδήλωση για τις πλημμύρες (Λάρισα, Κυριακή 24/9)

Με μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η πανθεσσαλική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Λάρισας το μεσημέρι της Κυριακής. Περίπου 1000 διαδηλωτές συμμετείχαν από τις πόλεις και τα χωριά της Θεσσαλίας, καταγγέλλοντας την πολιτική του συστήματος που πνίγει, καίει, δολοφονεί το βιός και τη ζωή του λάου και της εργατιάς.


 

Για ακόμα μια φορά, η παρουσία της αστυνομίας καθ' όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης στη πλατεία και της διαδήλωσης στους δρόμους ήταν προκλητική. Ακολούθησε σφοδρό χτύπημα στο τέλος της πορείας. Πλήθος κόσμου κυνηγήθηκε με κρότου λάμψης και ξύλο από ομάδες ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ. Η πορεία κατέληξε και διαλύθηκε μερικούς δρόμους πιο μακριά από την Κεντρική Πλατεία. Η οργανωμένη προσπάθεια των δήμων-περιφέρειας Θεσσαλίας-κυβέρνησης-κράτους, να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που παλεύει για τη ζωή του, για αποζημιώσεις και για αποκαταστάσεις των ζημιών, μπορεί να σπάσει και να νικηθεί με την ανάπτυξη ακόμα πιο μαζικών και οργανωμένων διεκδικήσεων.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε από πρωτοβουλία του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Βόλου Ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών, του Δικτύου Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας, της Ανοιχτής Συνέλευσης Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων και του Δικτύου Αγώνα και Αλληλεγγύης Λάρισας. Στη πορεία καλούσαν και συμμετείχαν, με δυναμικά μπλοκ, πλήθος οργανώσεων της Αριστεράς και σχημάτων του α/α/ε χώρου, τόσο από τις πόλεις της Θεσσαλίας όσο και από την υπόλοιπη χώρα. Μερικά από τα οργανωμένα μπλοκ και πανό που συμμετείχαν είναι η Αριστερή Παρέμβαση στην Θεσσαλία,  η Λαϊκή Δράση, το ΣΕΚ, ο  Διαρκής Αγώνας, Δυσήνιος Ίππος και το Πελότο.

Σημαντική αποτέλεσε η συμμετοχή του Συλλόγου Πληγέντων του Εγκλήματος στα Τέμπη, που ακόμα αναζητούν δικαιοσύνη για τις ζωές νεολαίας και εργαζομένων που χάθηκαν στην σύγκρουση των τρένων.


 

 
Οι οργανώσεις Θεσσαλίας του ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχαν την διαδήλωση, την οποία προπαγανδισαν τις προηγούμενες μέρες με αφισέτα και ανακοινώσεις. Συγκροτώντας μαζικό μπλοκ, η οργάνωση ανέδειξε την ευθύνη του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής για την καταστροφή στον Κάμπο της Θεσσαλίας, δίνοντας βάση στην αναγκαιότητα της συνέχισης του λαϊκού-εργατικού αγώνα.

Οι επιπτώσεις της καταστροφής στο θεσσαλικό κάμπο θα ακολουθούν τα λαϊκά στρώματα, αλλά και ολόκληρο το λαό της χώρας για μεγάλη περίοδο. Κόντρα στην προσπάθεια του συστήματος να επιστρέψει στην "κανονικότατά" του, εκείνη των εκλογών, της εργασιακής εκμετάλλευσης και της κοινωνικής βαρβαρότητας, τίθεται η αναγκαιότητα της οργάνωσης των αγώνων διεκδίκησης και αντίστασης. Με επιτροπές αγώνα σε κάθε συνοικία και χωριό, με συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς, με μαζικές συζητήσεις σε φοιτητικούς συλλόγους και σχολεία, ο λαός και η νεολαία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να παλέψουν για τα δικαιώματα και τις ζωές που το σύστημα μας τσακίζει.








Παρακολουθήστε βίντεο από το χτύπημα της διαδήλωσης: 123.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου